Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, că sănătatea nu are culoare politică şi că sistemul nu este atât de subfinanţat pe cât este de „haotic, corupt şi lipsit de mecanisme de control care să asigure siguranţa pacienţilor şi a medicilor”.

„Facebook îmi aminteşte despre un gând de acum un an. Nici măcar nu speram atunci să am onoarea să îmi servesc ţara şi peste 6 luni să conduc sistemul de sănătate. Pentru alte 6 luni. Lucrul acesta se va termina peste câteva zile, iar la MS va veni un ministru politic. Sănătatea nu are însă culoare politică. (...) Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi: sistemul nu este atât de subfinanţat pe cât este de haotic, de corupt şi de lipsit de mecanisme de control care să asigure siguranţa pacienţilor şi a medicilor; medicii tineri nu pleacă doar din cauza plăţii, o fac pentru că au de ales între a pleca şi a face compromisuri care le-ar putea anula chiar satisfacţiile meseriei nobile pe care au ales-o”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a mai transmis că reformele începute şi schimbările deja implementate îşi vor arăta efectele. „Mecanismele de transparenţă (ex. publicarea contractelor de achiziţii, noul mecanism de feedback al pacienţilor, mecanismul de raportare a lipsei medicamentelor, etc.) şi cele anti-corupţie (hotline anti-corupţie, protocol comun MS-DGA-DNA-Parchet şi alte măsuri din Strategia Naţională Anticorupţie) deja implementate la MS în ultimele luni ar putea - cu o supraveghere strictă din partea societăţii - să îşi arate efectele mai devreme decât ne aşteptăm. Manageri selectaţi în urma unui concurs public şi corect, comisiile de specialitate selectate pentru prima dată pe criterii obiective, cu participarea medicilor români din străinătate, investiţiile în spitalele regionale pregătite cu bani europeni de către Banca Europeană de Investiţii şi celelalte proiecte începute au şansa să schimbe la faţă sistemul de sănătate din România. Bulgărele a pornit, nu va putea fi oprit atât de uşor”, potrivit ministrului Sănătăţii. Voiculescu a încheiat postarea transmiţând: „Omul sfinţeşte locul. Mergem mai departe. Avem treabă”.