Încă o premieră a fost înregistrată, zilele acestea, la Spitalul Municipal Beiuș: a fost angajat primul medic oncolog din cadrul acestuia!

La începutul anului, jr. Claudiu Lupău, managerul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș, preciza, cu ocazia bilanțului pe 2023, că una dintre prioritățile echipei sale este completarea resursei umane, atragerea de specialiști, ceea ce va consolida încrederea pacienților în serviciile prestate aici: „Noi ne-am urmat cu asumare planul strategic cu care am pornit la drum și am rămas consecvenți principalelor obiective pe care ni le-am impus: să devenim atractivi pentru medicii specialiști, cărora să le inspirăm încrederea într-un spital unde pot să-și construiască o carieră solidă. Fără axul central al unui spital, medicul, orice realizare este în zadar. în ultimii trei ani, au venit în spitalul nostru, sub diverse forme de colaborare, 31 de medici. Este indiscutabil că aceștia au impactat decisiv rezultatele spitalului, prin dezvoltarea specialităților deficitare în trecut. Așa am reușit să avem rezultate bune la indicatorii de performanță și, implicit, să realizăm venituri care să ne permită să investim în infrastructura spitalului Am creat, astfel, specialiștilor un cadru propice desfășurării unui act medical de un nivel ridicat, care, în final, a dus la o creștere semnificativă a adresabilității spitalului”.

Continuând pe aceste direcții – atragerea de noi specialiști pentru specialitățile inexistente sau deficitare și crearea unor condiții de lucru optime pentru tot personalul – conducerea Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș anunța, în urmă cu o lună, că amenajarea cabinetelor de Oncologie și Nefrologie se apropie de final și că „urmează aprobarea posturilor de Medic Oncolog și Nefrolog în Consiliul Local”, „ca din toamnă să-i dăm drumul la treabă pe două specialități atât de necesare pacienților din Țara Beiușului”.

Prin Hotărârea nr. 143/30.07.2024, Consiliul Local Beiuș aproba înființarea câte unui post de medic specialist pentru cabinetele de Oncologie și Nefrologie.

Luni, 19 august, managerul Claudiu Lupău posta, pe grupul public  de Facebook intitulat Raport de Manager. Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, următorul anunț:

Ne bucurăm că. în sfârșit, după aproape un an de demersuri, am reușit să atingem o premieră pentru zona Beiușului, un obiectiv strategic pentru Spitalul Beiuș: să avem un medic oncolog aici, la Beiuș.

Azi am semnat contractul de prestări servicii cu dl. dr. Kocsis Gergö, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, medic specialist oncolog din octombrie 2023.

Îi dorim, din suflet, bun venit în echipa medicală a Spitalului Beiuș și îl asigurăm de tot sprijinul nostru!

Pacienții oncologici din Țara Beiușului aveau demult nevoie de un medic specialist oncolog aici, fapt care să le anuleze drumurile periodice spre centrele cu profil oncologic.

Dl. dr. își va începe activitatea în jurul datei de 1 septembrie și va avea cabinetul de consultații în locația Staționar II (Spitalul Vechi). Vom comunica ulterior și programul de consultații”.