Prepararea siropului de pătlagină
Frunzele de pătlagină, spălate şi mărunţite, se pun în straturi cu zahăr nerafinat într-un borcan, se îndeasă, iar în zilele următoare se mai adaugă straturi până se umple borcanul. După ce se închide ermetic, borcanul se îngroapă în pământ şi se lasă la macerat timp de 3 luni. După ce se scoate, conţinutul se stoarce prin strecurător de fructe (nu prin tifon), iar sucul obţinut se pune să dea câteva clocote, după care se răceşte şi se trage în borcane care se închid cu capac. O altă reţetă, mai rapidă, este din 4 mâini de frunze, spălate, care se trec prin maşina de tocat carne. Se obţine un terci, la care se adaugă puţină apă, iar pentru a se întări, se adaugă 300 g de zahăr nerafinat şi 250 g miere de albine. Se pune totul la fiert, la foc mic, amestecând continuu, până se formează un lichid vâscos, care se toarnă fierbinte în borcane şi se păstrează la frigider. Siropul de pătlagină este foarte util în cazuri de tuse uscată, de răceli, gripe, bronşite sau alte afecţiuni respiratorii dar şi pentru curăţirea sângelui de unele toxine. Se ia câte o lingură (copiii câte o linguriţă) înaintea fiecărei mese.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.