Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că, de fapt, au omorât un copil. Ele "au auzit", de fapt, că până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals. Viaţa începe în momentul concepţiei. După primele opt săptămâni, când se poate efectuea avortul, copilul are deja toate organele formate.

Crimă şi pericol pentru sănătate

Un avort reprezintă terminarea sarcinii prin orice mijloace, înainte ca fătul să fie suficient de dezvoltat pentru a supravieţui. Definiţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este limitată la terminarea sarcinii înainte de 22 săptămâni de gestaţie, calculată în funcţie de data primei zile a ultimei menstruaţii şi expulzarea unui făt care cântăreşte 500 g. Din punct de vedere medical, avortul este o intervenţie chirurgicală, deci o operaţie, dar nu este una obişnuită, pe "câmp deschis", ci este o operaţie oarbă, bazată pe o tehnică specială. Tocmai din acest motiv, anume că medicul nu vede şi nu poate urmări cu ochii ceea ce efectuează cu mâna, se pot întâmpla incidente, adică există pericolul perforării uterului cu aparatura folosită, sau pot rămâne resturi atât placentare, cât şi ale fătului, în uter, care provoacă nu rareori infecţii uterine şi duc apoi la cicatrici şi sterilitate. Dar cel mai mare pericol este ruptura uterină, urmată de o hemoragie masivă, care duce deseori la şoc hemoragic şi uneori chiar la moartea mamei.

Contracepţia, preferabilă avortului

În ciuda celor arătate mai sus, avortul a rămas o "modă" la femeile din România, iar în Bihor, situaţia nu diferă prea mult de cea din restul ţării.
Iată ce ne-a declarat dr. Valeria Filip, medic în cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Oradea: "În anul 2007, la noi în spital s-au făcut 1.398 de avorturi la cerere. Iar în primul semestru din 2008, au fost efectuate 743 de astfel de intervenţii. Femeile care se prezintă la noi pentru a face întrerupere de sarcină sunt persoane de condiţie modestă şi recurg la avort poate şi din cauza costului scăzut pentru a scăpa de sarcină. Preţul pe care îl practică spitalul este de 70 lei pentru o astfel de intervenţie. Întreruperea de sarcină se face până la 12 săptămâni, pe urmă, nu se mai face decât la cerere, dacă femeia are probleme serioase. Sfatul meu este ca tinerele să foloseacă metodele de contracepţie pentru a evita un eventual avort!"

Aşadar, avortul nu este soluţia. Nu vă lăsaţi copleşite de situaţie, indiferent care ar fi aceasta. Orice fiinţă merită să trăiască, cu atât mai mult cu cât s-a dovedit că la 18 zile de la concepţie copilului îi bate inima.