Reglări de paturi între spitalele orădene
În urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, conducerea Primăriei Oradea a primit avizul privind câteva modificări legate de structura organizatorică a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu".
O primă măsură priveşte transferul activităţii de psihiatrie pediatrică de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Oradea la Spitalul Clinic Municipal, care va mai prelua şi activitatea Centrului de Sănătate Mintală Copii, atât cu personalul, cât şi cu dotarea materială a acestuia. Totodată, una dintre cele 6 secţii de psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie va fi desfiinţată, iar 15 paturi de la Neurologie cu personalul aferent urmează să fie preluate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, care, împreună cu cele 12 paturi existente aici, vor forma Secţia Clinică de Neurologie specializată în tratamentul accidentului vascular cerebral acut şi patologia asociată acestuia. În cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie vor funcţiona în continuare două secţii cu profil de neurologie: (30 de paturi pentru bolnavii cu afecţiuni neurologice şi 50 de paturi pentru recuperare neuropsihomotorie).
Primăria municipiului Oradea intenţionează să înfiinţeze şi un Centru Oncologic care va funcţiona pe lângă Spitalul Clinic Municipal, ca urmare a faptului că în Bihor patologia oncologică este foarte ridicată, înfiinţarea unui astfel de centru fiind imperios necesară.
Cum s-ar putea evita statul la coada o ora sau mai mult pentru o reteta eliberata de oncolog? Va spun eu cum...Respectandu-si toti medicii oncologi programul de lucru dim ambulatoriu. Un anume medic are program de la 8 si apare la cabinet la 8,45. Vi se pare normal? Sa angajeze personal daca nu au. Sau un medic sa aiba 4 ore de consultatie o data pe saptamana in ambulatoriu nu o ora in 3 zile......