Reguli privind modul în care ne alimentăm sănătos
Se mănâncă încet, având timp suficient pentru consumarea mâncărurilor;
cu 15-20 de minute înainte de masa principală se poate consuma o salată sau un mic aperitiv, pentru a se micşora senzaţia de foame, mărind saţietatea * Se mănâncă pe săturate, dar nu mai mult, chiar dacă mâncarea este foarte bună şi gustoasă * Se mănâncă la ore fixe * Nu se "sare" peste mese şi nici nu se înlocuieşte masa cu o felie de pâine cu unt * Se mestecă mult şi bine, hrana trebuind fărâmiţată înainte de a se înghiţi, pentru a uşura munca stomacului * Nu se beau lichide în timpul meselor, deoarece digestia este mai dificilă, producându-se mai mult acid în stomac * După ora 18.00 nu se consumă mese îmbelşugate, bogate în proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore înainte de culcare nu se mănâncă nimic * Se mănâncă numai când apare senzaţia de foame, fiind interzisă consumarea alimentelor de plictiseală sau pentru omorârea timpului * Nu se mănancă cu lăcomie, iar porţiile de mâncare să fie moderate * Este indicată ţinerea postului o zi pe săptămână, pentru eliminarea toxinelor şi odihnirea organelor. Pe durata postului se beau multe lichide, apă plată, sucuri naturale din fructe, ceaiuri, cam 2-3 litri eşalonaţi pe toată ziua.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.