Accesul dificil la Spitalul Judeţean a pus în dificultate de nenumărate ori inclusiv maşinile Ambulanţei care transportă pacienţii grav bolnavi. Numărul mare de vizitatori şi locurile de parcare extrem de puţine au repus pe tapet problema găsirii unei soluţii. Deşi arieratele Judeţeanului au fost plătite integral, CAS are restanţe pe trei luni la decontarea serviciilor medicale prestate. Toate veniturile proprii realizate vor fi folosite la investiţii, reparaţii şi achiziţii de aparatură.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a informat presa că are în vedere găsirea unei soluţii pentru amenajarea unei parcări în spatele Spitalului Clinic Judeţean. În prezent, tema este dată în lucru Direcţiei Tehnice, prima etapă fiind identificarea proprietarilor terenurilor din zonă. „Am vorbit şi cu ministrul Sănătăţii, domnul Cseke Attila, pentru a ne sprijini financiar. Terenul fiind în pantă trebuie să găsim soluţii pentru taluzarea terenului, deoarece există riscul alunecărilor de teren", a spus Ţîrle.
Directorul economic al instituţiei, Emil Muţ Popovici a confirmat faptul că Ministerul Sănătăţii a plătit integral arieratele Judeţeanului. „Marţi au fost achitate toate arieratele, în valoare de 13,828 milioane lei", a spus Popovici, explicând că este vorba despre datoriile acumulate la furnizori până la data preluării de CJ, pe 5 iulie. Cu toate acestea, spitalul a acumulat datorii de 6 milioane de lei la furnizori deoarece CAS nu a achitat serviciile medicale prestate pe ultimele trei luni. Datoriile reprezintă contravaloarea medicamentelor şi materialelor cumpărate până la 1 iulie, dar al căror termen de plată a fost fixat ulterior acestei date.
De asemenea, CAS are datorii către Spital încă din perioada 2007-2009, pentru care a şi fost intentat un proces aflat pe rolul Tribunalului Bihor. "Avem de încasat peste 12,7 milioane de lei pentru prestaţii efectuate între anii 2007-2009, creanţe neîncasate de la CAS pentru servicii medicale acordate şi refuzate la plată. În prezent este pe rol un proces, dar nu s-a intrat pe fondul problemei", a spus Muţ. Directorul economic a mai adăugat că veniturile proprii realizate de Spital vor fi direcţionate exclusiv către investiţii, achiziţii de aparatură şi reparaţii la clădire.