Siropul de măceşe bun în astenii
În anotimpul friguros, ceaiul de măceşe calmează tusea, revigorează organismul vlăguit. Consumate la fiecare început de sezon, sau la schimbările dintre anotimpuri, deci atunci când temperaturile de afară se schimbă brusc, măceşele păzesc de microbi şi răceli. Se pot consuma sub formă de ceai, sirop sau chiar dulceaţă. Câteva măceşe uscate, fierte în apă şi apoi amestecate cu puţină miere sunt un energizant eficient. Siropul de măceşe se prepară din fructele de măceş şi este o băutură cu efecte terapeutice deosebite. Fiind bogat în vitamina C, siropul de măceşe întăreşte şi apără organismul de infecţii şi ajută la fixarea calciului în oase. În astenie, tonifică organismul, iar în anemie accelerează producerea de globule roşii. Prepararea siropului: 100 g măceşe spălate şi zdrobite, 1 l apă rece. Se lasă la macerat 12 ore. Se strecoară prin pânză deasă. Se adaugă 100 g zahăr şi se completează cu apă până la 1 l. Se păstrează la rece. Se folosesc vase smălţuite nesparte sau borcane de sticlă. Peste terciul rămas se pune 1 l de apă şi se poate face din nou sirop.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.