La 28 martie 2022, Consiliul Local Beiuș aproba, cu unanimitate de voturi, depunerea spre finanțare a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în cadrul Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici Beiuș”.

Proiectul are cod SMIS 155566, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de Covid-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Cu o valoare totală de peste 9,8 milioane de lei (cu TVA), finanțată integral din fonduri europene și o durată de implementare de șase luni, proiectul are ca obiectiv modernizarea sistemului de gaze medicale al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș.

Recent, Primăria Municipiului Beiuș anunța, pe pagina proprie de Facebook, că au început „lucrările la proiectul intitulat «Îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în cadrul Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici Beiuș». Cât privește finalizarea proiectului, aceasta „este prevăzută la finalul lunii decembrie 2023”.

Prin comunicatul menționat, edilii beiușeni au oferit detalii și despre beneficiile implementării proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în cadrul Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici Beiuș”: „Acest proiect are ca scop creșterea calității și siguranței actului medical din Spitalul Beiuș prin îmbunătățirea infrastructurii sanitare a spitalului. Fiecare pacient va beneficia, la pat, de panouri de monitorizare, alarmare și izolare, console pentru distribuția gazelor medicale, priză și lampă”.