Tinctura de urzică
Nu se foloseşte planta întreagă, ci doar frunzele, cât de mari posibil, proaspăt culese, spălate bine cu apă şi tocate cât mai mărunt. Se umple cam trei sferturi dintr-un vas cu tocătura de urzici şi se toarnă deasupra, până la gura vasului, alcool alimentar de 40 de grade, preparat exclusiv din secara. Nu se va folosi alt alcool alimentar, pentru că alcoolul din secară conţine anumiţi compuşi stimulenţi specifici, care nu se află în alcoolul extras din porumb sau din cartofi. Maceratul se filtrează după 14 zile. Consumată intern, câte 20-30 picături, de 3 ori/zi, tinctura de urzici este antianemică, hipoglicemiantă, are efect depurativ, diuretic şi reglează activitatea hormonală. Extern, tinctura de urzici este un leac fără pereche folosit pentru a opri căderea părului, dar şi pentru a trata o mulţime de afecţiuni dermatologice neplăcute şi dureroase, cum ar fi micozele, eczemele, ulceraţiile, petele şi inflamaţiile pielii, eritemul, ca şi bătăturile dureroase şi ciuperca piciorului. Tinctura se aplica repetat pe locurile afectate, iar tratamentul se continuă încă 5-7 zile după încetarea manifestărilor bolii. Ajută în sciatică şi inflamaţii ale nervilor. Se ung locurile bolnave cu tinctură de urzici.
Eu folosesc pentru a-mi stopa caderea parului suplimentul halier. Il folosesc de 3 saptamani si parca incep sa se vada ceva rezultate.