„Felicitaţi" cu amenzi de Ziua Oradiei
Sâmbătă, mai multe echipe de control din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au verificat, din nou, standurile comercianţilor de alimentaţie publică prezenţi la manifestările dedicate Zilei Oraşului. Şi de această dată, au fost semnalate nereguli în ce priveşte modul de păstrare a alimentelor oferite spre comercializare, dar şi în ce priveşte condiţiile minime de igienă ce trebuie asigurate pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi.
Primii "comercianţi" verificaţi au fost reprezentanţii Clubului Lions, care vindeau produse de panificaţie, banii din încasări urmând să fie folosiţi pentru achiziţionarea unui aparat de mărit destinat unei clase de copii nevăzători de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă Oradea. Cu toate că acţiunea se desfăşura cu sprijinul şefei Cancelariei Prefectului, membru PD-L, Adelina Coste, şeful DSVSA, Mircea Gelu Budău, a constatat mai multe nereguli: voluntarele nu aveau certificat de sănătate, nu aveau autorizaţie sanitar-veterinară şi nici protocol încheiat cu DSVSA, iar toneta nu dispunea de apă în bidoane cu robinet, pentru spălarea mâinilor. Pentru a nu cauza niciun prejudiciu campaniei umanitare, riscând ca banii strânşi să fie folosiţi pentru achitarea amenziii, inspectorii DSVSA au decis să aplice, în acest caz, un simplu avertisment. Doi paşi mai încolo, echipa de control a avut mult de lucru. Comercianţii de preparate din carne nu aveau asupra lor actele de provenienţă a mărfii. În plus, produsele din carne destinate preparării erau păstrate la o temperatură de 5,8 grade Celsius, în condiţiile în care temperatura cerută variază între 2 şi 4 grade. "Marfa nu are factură, nu există etichete despre cine este fabricantul, care este compoziţia, care este termenul de valabilitate", au fost câteva dintre neconformităţile descoperite de Mircea Budău. Reprezentanţii firmei au fost invitaţi să se prezinte azi la sediul DSVSA cu toate documentele mărfii. Amenda aplicată este de 2.000 de lei, iar în caz de neprezentare, de 5.000 lei.
Inspectorii DSVSA au oprit, în lipsa documentelor, şi activitatea celor care făceau kurtos kalacs. În schimb, echipele de control nu i-au deranjat, nici măcar cu o privire, pe comercianţii de porumb fiert sau castane.
si inca ceva! pasta de mci si carnati face toata lumea prin tot felu de incaperi fara nici-o aut.si voi habar nu aveti de ei.
ati facut atata scoala sa va dati balene in fata camerelor!!!!?halal doctori
astea ori is prosti ori se fac!? se vita taie vacile la nuc , toata lumea face ce vrea si se dau balene ca prind si ei niste gainari care vor sa faca si ei un leu de ziua orasului.oricum nnu stapaniti nimic domnilor!
hai s-o spunem si pe asta : in piata obor unde judetul intreg e amenintat sa dea in hepatita datorita a ce si cum se serveste ca mancare acolo - sa n-o mai lungim ca v-ati ingrozi de ce-ati afla -n-au treaba nici oamenii lui budau ,nici primarul , nici prefectul,nimeni.Stiti de ce ?