Polițiștii de prevenire bihoreni au desfăşurat o serie de acţiuni preventive în stațiunea Băile Felix. Turiștii au fost sfătuiți despre cum să aibă un concediu în siguranță, iar tinerii au putut experimenta, prin intermediul ochelarilor speciali, efectele consumului de alcool sau droguri.

Acțiunile polițiștilor de prevenire bihoreni au loc în cadrul campaniei naționale „Dincolo de aparențe”, de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise, dar și pentru prevenirea victimizării turiștilor prin diverse infracțiuni, în sezonul estival. În cadrul întâlnirilor desfăşurate cu turiștii din stațiunea bihoreană Băile Felix, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări şi au distribuit materiale preventive cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din locuinţe, din genţi şi din buzunare, alte furturi specifice sezonului estival, precum cele din ştranduri, furturile de biciclete, furturile din spațiile de cazare şi a infracţiunilor de tâlhărie. De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni le-au prezentat turiștilor pericolele pe care le prezintă lumea virtuală și expunerea informațiilor private pe rețelele sociale, medii din care infractorii pot afla informații valoroase cu privire la bunurile deținute, prezența la domiciliu și alte date și fotografii care, odată publicate online, pot fi utilizate de infractori. „M-am simțit amețit, dezechilibrat, mi-a fost afectată vederea. N-aș urca niciodată, la volan, băut sau sub influența drogurilor!” , a fost impresia unui tânăr care a participat la experimentul polițiștilor.

De asemenea, polițiștii bihoreni și reprezentanții în teritoriu ai ANA au interacționat cu adolescenții și tinerii și i-au informat cu privire la evenimentele negative în care ar putea fi implicați ca urmare a consumului de droguri. Polițiștii le-au explicat acestora că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, întrucât creează dependenţă, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsiv, cu consecinţe dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jur. Tinerii au primit informații utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor, în diferite fapte ilegale.

De asemenea, turiștii au avut ocazia să ia parte la un experiment care presupunea parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari speciali, ce distorsionează realitatea și simulează efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri. Experimentul a avut menirea de a-i conștientiza pe participanți cu privire la modul în care consumul de substanțe interzise le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mișcărilor, felul în care se orientează în spațiu sau modul în care apreciază distanța sau viteza. Scopul acestor acțiuni, care vor continua pe toată perioada sezonului estival, este acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, ca alternativă la consumul de alcool sau droguri, dar și să prevină victimizarea prin diverse infracțiuni, specifice acestui sezon.