Administrația Domeniului Public Oradea a donat Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” cinci aparate de ventilație non-invazivă și un modul oximetru, în valoare totală de 30.000 euro.

„Într-o perioadă în care spitalele sunt asaltate de un număr mare de pacienți, orice donație de echipamente poate veni în sprijinul cadrelor medicale în lupta cu coronavirusul. Cunoscând nevoile sistemului medical, Administrația Domeniului Public SA Oradea a donat Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” cinci aparate de ventilație non-invazivă și un modul oximetru”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Loredana Buz.

Cele cinci aparate de ventilație și modulul oximetru, marca Philips, în valoare totală de 154.000 lei, au ajuns miercuri, 6 ianuarie, la Secția de Pneumologie I din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

„Spitalele orădene nu duc lipsă de condiții și dotări, dar în această perioadă a crescut numărul pacienților. În astfel de vremuri, orice aparat de ventilație în plus poate să facă diferența dintre viață și moarte”, consideră Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

„Aparatele de ventilație non-invazivă sunt vitale pentru pacienții care suferă de insuficiență respiratorie. Suplimentarea numărului lor în secția noastră este binevenită, însemnând mai mulți pacienți care pot beneficia de această eficientă metodă de tratament, în același timp”, a declarat dr. Ecaterina Mirela Ivan, medic primar pneumolog în cadrul Secției de Pneumologie I de la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.