În lista locurilor de muncă vacante publicată de AJOFM Bihor, la data de 30 decembrie 2020, în județul nostru figurează 502 joburi, dintre care 447 sunt în Oradea. La punctul de lucru din Beiuș apar cinci locuri de muncă vacante, iar la cel din Salonta, 50.

În grila AJOFM Bihor, pentru absolvenţii de studii superioare, sunt disponibile 56 locuri de muncă, printre care amintim: administrator baze de date, analist cumpărări; asistent manager; expert în conducerea și organizarea activităților de mentenanță; inginer de sistem în informatică; inginer de sistem software; inginer căi ferate, drumuri și poduri; inginer proiectant mecanic; inginer cercetare în

echipamente de proces; proiectant inginer electronist; specialist în domeniul calității; specialist resurse umane etc.

Pentru absolvenții cu studii medii/școală profesională, sunt vacante 282 locuri de muncă. La această categorie, există oferte pentru: agent contractări, agent poștal, agent transport valori, confecționer îmbrăcăminte, controlor calitate, gestionar, electrician, frezor, oficiant poștal, operator producție, șofer autocamion, sudor, tâmplar, zugrav, vopsitor auto etc.

Pentru muncitorii necalificați, sunt vacante 109  joburi, cele mai multe fiind destinate pentru: muncitor necalificat, montator subansamble și muncitor necalificat la montarea și asamblarea pieselor.

La punctul de lucru din Beiuș figurează cinci joburi vacante (operator CNC), iar la cel din Salonta, 50 de joburi (confecționer – asamblor articole din carton, lucrător salubrizare, sortator deșeuri, montator electromecanic, stivuitorist etc.). La punctele de lucru din Aleșd și Marghita nu există locuri de muncă vacante.