Durere, neputință, frustrare. Toate aceste sentimente destramă sufletul unei familii din localitatea bihoreană Roșia. Călin Topai suferă de aproximativ cini ani de hernie de disc lombară și, după cinci ani de suferință, bărbatul ar putea avea șanse la o viață normală.

 

Călin Topai, din localitatea bihoreană Roșia, tată a doi copii, suferă de o boală care, în orice moment, îi poate provoca paralizie. Bărbatul are hernie de disc lombară 3/4 4/5 L5/S1, una dintre vertebre fiind aproape inexistentă. În urmă cu cini ani, boala a debutat prin dureri ușoare, însă, pe parcurs, durerea a devenit din ce în ce mai intensă, iar din luna noiembrie 2021, bărbatul nu a mai putut munci pentru a-și întreține gospodăria. Cel mai dureros este faptul că nu le-a mai putut oferi copiilor lui multe dintre lucrurile de care alți copii se bucură. După lungi și anevoioase drumuri pe la medici din Oradea, Cluj și Târgu Mureș, fără niciun rezultat însă, șansa la o viață normală și de a fi din nou stâlpul familiei a venit de la o clinică din Constanța, unde dr. Ștefan Mindea i-a redat speranța. Astfel, bărbatul ar putea fi supus unei complexe operații, care implică și aplicarea unei proteze. Din păcate, proteza trebuie adusă din Statele Unite ale Americii, iar costul unei asemenea proteze este 15.500 euro, plus cheltuielile pentru intervenția chirurgicală, sumă care, pentru o familie cu posibilități modeste, sunt enorme. Pe această cale, Asociația „Alături de semenii noștri”, prin Mădălin Carțiș, face un apel către oamenii cu posibilități și care doresc să sprijine financiar acest caz să doneze în următorul cont bancar RO09RNCB0034021893660017, pe numele Țopai Mărioara Simona.

„Facem apel către dumneavoastră, oameni de bine, să sprijinim financiar acest tată, încercat prea tânăr de o astfel de boală și care, din păcate, în orice moment, poate duce la paralizie, dacă nu se intervine la timp. Copiii lui au nevoie de el. Astăzi este despre el, însă mâine pot fi eu, tu sau cineva drag nouă. Să nu rămânem indiferenți la soarta semenilor noștri, pentru că numai împreună putem schimba destine și aduce zâmbete!”, mai spune Mădălin Carțiș.