Darul de Sfântul Nicolae pe care cei de la  compania Sykes din Oradea l-a făcut familiilor mai puţin norocoase a fost o zi de voluntariat la locuinţele acestora.

Ei s-au transformat în ajutoarele lui Moş Nicolae având şi ţinuta corespunzătoare, purtând căciuliţe roşii, fiind plini de energie şi de voie bună. Timp de o zi au lucrat la finisajele interioare a patru apartamente din cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur”.

„Colaborarea noastră cu Sykes datează de acum trei ani şi ne bucurăm de fiecare dată când vedem că tinerii aceştia minunaţi sar din nou în ajutorul celor mai puţin norocoşi dintre semenii noştri. S-a dovedit că prin Responsabilitatea Socială Corporatistă a companiilor, precum este şi cazul de faţă, problemele din comunităţile în care trăim se rezolvă mult mai rapid şi mai eficient. Le mulţumesc acestor oameni minunaţi!” spune Emil Popa, director programe la asociaţia Casă Dragă Casă. Cei 13 voluntari au ales să-şi ofere timpul liber într-un mod util pentru a marca atât Ziua Internaţională a Volunariatului din 5 decembrie, cât şi sărbătoarea Sfântului Nicolae, caracterizată prin dăruire, generozitate, bunătate, din 6 decembrie. Astfel, sâmbătă dimineaţa s-au încălzit cu o cană de ceai şi s-au pus pe treabă. Au lucrat la finisajele interioare din mai multe locuinţe în cadrul proiectului din Oradea al Asociaţiei Casă Dragă Casă. S-au distrat, au muncit şi s-au bucurat împreună de ajutorul pe care l-au putut oferi unor familii care aşteaptă de o viaţă să aibă o locuinţă sigură şi sănătoasă.

„Pentru noi, acţiunile de voluntariat prin intermediul companiei la care lucram sunt un prilej pentru a ne bucura împreună făcând fapte bune. În ciuda frigului de afară, bucuria colegilor mei, voluntarii Sykes, a fost molipsitoare. Aş vrea să le mulţumesc pentru că au răspuns în număr mare chemării de a ajuta persoane în dificultate şi este o plăcere să fim de fiecare dată foarte bine primiţi de cei de la organizaţia Casa Dragă Casă” a declarat Loredana Simion, voluntar din cadrul companiei Sykes.          Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” destinat pentru 30 de familii care n-ar fi putut altfel obţine o locuinţă simplă, decentă, dar trainică, se va finaliza anul viitor. În cadrul acestui proiect au lucrat peste 2.000 de voluntari de toate vârstele atât din ţară cât şi din străinătate.

.