Asociația Piticot din Oradea organizează, în perioada 1-15 mai, o campanie de donare de cărți și materiale didactice pentru sute de copilași din județ.

Scopul campaniei este strângerea de cărți și materiale didactice pentru peste 600 de copii, elevi în clasele I - VIII ai Școlii din localitatea Ponoară, județul Bihor, pentru copilașii Grădiniței din Ponoară și cei ai Grădiniței din Husasău de Tinca.

„Biblioteca școlii Ponoară nu deține cărți. Există doar o sală goală, denumită bibliotecă, cu toate că peste 400 de elevi frecventează cursurile la nivel primar și gimnazial. În aceeași situație se află grădinița din Ponoară (beneficiari 100 preșcolari) și grădinița din Husasău de Tinca (beneficiari 75 preșcolari)”, anunță Anca Morar, director coordonator evenimente Asociația Piticot.

Grădinițele au nevoie de materiale didactice, precum: hârtie, creioane grafice, creioane colorate, cartoane colorate, hârtie glasată, hârtie creponată, folii, bibliorafturi, foarfece, lipici, carioci, materiale art craft etc.

Cărțile și materialele didactice donate pot fi aduse la Asociația Piticot, în Oradea, str. Ovid Densusianu, Nr. 9, Bl. P. 191, Ap. 2. Perioada campaniei este 1-15 mai 2023.

Pe 1 iunie, cărțile donate vor fi duse la Școala Ponoară, pentru a fi oferite elevilor în cadrul bibliotecii școlii.

„Donăm cărți, făurim vise pe tărâmul realității, încărcăm suflete cu speranța în bine! Te invităm să faci parte din povestea de viață a peste 500 de copilași, elevi în clasele I - VIII ai Școlii din localitatea Ponoară, județul Bihor, ai grădiniței din Ponoară și ai grădiniței din Husasău de Tinca. Astăzi, ei își pun speranța în noi, prin cărți donate cu suflet pentru viitor, rânduri scrise ce vor schimba destine, vor întregi cunoștințe și vor pregăti oameni pentru mai bine”, mai spune Anca Morar.

Este important ca toate lucrurile donate să fie în stare bună de folosire, să nu fie rupte, scrise sau deteriorate.