Asociaţii la început de drum sau şcoli şi grădiniţe din Bihor - 10 proiecte comunitare finanțate
10 proiecte comunitare din județul Bihor, implementate de ONG-uri mici sau aflate la început de drum și de unități de învățământ, au beneficat de finanțare prin ediția 2020 a programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Printre cele mai importante proiecte din județul Bihor, finanțate prin această ediție a programului Start ONG, se numără: Azi o mască, maine o viață - Colegiul National Mihai Eminescu Oradea; Asociația Grădiniței nr.56 Oradea - Grădinița de acasă; M.E.R.S.I. - Merit empatie, respect, support, integrare - Asociația pentru copii și tineri cu dizabilități Bonitas; Grund Alive - Școala Verde - Asociația Grund Community Egyesulet; Fii voluntar în comunitatea ta - Asociația Zile colorate.
În total, la nivel național, peste 85.000 de persoane au beneficiat de sprijin prin ediția 2020 a programului Start ONG, prin intermediul a 167 de proiecte finanțate.
Programul Start ONG este cel mai simplificat mecanism de finanțare, dezvoltat de Kaufland România și Asociația Act for Tomorrow, pentru a oferi sprijin financiar ONG-urilor mici sau recent înființate, din întreaga țară, dar și instituțiilor publice din sfere precum educația (grădinițe, școli) și cu rol social (cantine publice, centre pentru persoane vârstnice și copii), pentru a derula proiecte cu impact pozitiv în domeniile educație, sănătate, social, mediu și cultură.
A fost oferit, astfel, un program de finanțare croit special pentru comunitățile vulnerabile, cu rolul de a ajuta la acoperirea nevoilor apărute sau adâncite de contextul pandemic. Un mecanism de finanțare simplificat, pentru ca resursele financiare să ajungă în timp util la beneficiarii Start ONG.
Proiectele din această ediție au intervenit în unele dintre cele mai afectate zone de pandemie, asigurând servicii și bunuri de bază pentru persoane vulnerabile, de la tablete şi laptopuri pentru copii şi profesori din mediul rural la consiliere psihologică, activităţi educaţionale online sau acoperirea unor nevoi de bază ale celor din medii vulnerabile, de la alimente la produse igienico-sanitare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.