Bucurie pentru copiii din Centrul de Zi Oradea - Călătorie cu tramvaiul lui Moș Crăciun
Copiii din Centrul de Zi au petrecut ieri o după amiază ca-n povești, într-o atmosferă autentică de iarnă. Cu sprijinul OTL și al Școlii de Arte „Francisc Hubic”, secție a Centrului Judeţean de Cultură, reprezentată de directorul Florin Mariș Hinsu, copiii au continuat călătoria în lumea magică a Sărbătorilor de iarnă, petrecând momente emoționante și pline de voioșie în tramvaiul Moșului.
Astfel, tramvaiul de epocă, decorat cu beculețe și globuri de Crăciun, a pornit din Piața Unirii, unde, înainte de „îmbarcare”, copiii s-au bucurat de decorațiunile care îmodobesc centrul urbei noastre și de fulgii de zăpadă, continuând traseul prin oraș, pe B-dul Magheru, gară și B-dul Decebal.
Bucuria a fost desăvârșită, când, pe parcursul călătoriei, spre surprinderea lor, cunoscutul artist Aurelian Temișan a urcat alături de ei în tramvai și i-a încântat cu un recital de colinde. Copiii și educatorii lor au interpretat împreună cu Aurelian Temișan colinde cunoscute, atmosfera fiind una de sărbătoare.
La plecare, Moșul cel Bun, de data aceasta în persoana renumitului actor Sebastian Lupu, le-a împărțit cadouri copiilor și le-a dezvăluit câteva „secrete” din călătoriile sale alături de renii săi, copiii fiind fascinați, fericirea și încântarea citindu-li-se în priviri.
Călătoria copiilor în lumea magică a sărbătorilor va continua cu o serie de surprize pentru ei, bine știut fiind faptul că pentru mulți dintre ei acestea sunt printre singurele momente cu iz de sărbătoare și magie.
„Ne bucurăm că, împreună cu dumneavoastră, oameni cu suflet mare din comunitate, reușim să le oferim acestor copii minunați un strop din magia Sărbătorilor de iarnă, atât de dragi fiecăruia dintre noi”, a spus Anca Grama, directoarea Direcției de Asistență Socială Oradea.
Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.
„Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare, şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație și familial de îngrijire a copilului”, a menționat Consuella Govor, responsabil cu presa în cadrul DAS Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.