Asociația „Casă, Dragă Casă”, care ajută familiile nevoiașe să trăiască într-o locuință decentă, continuă seria proiectelor în construirea și renovarea de locuințe pentru persoanele aflate în nevoie.

Astfel, săptămâna a început cu vizita a 13 voluntari inimoși de la prestigioasa școală Le Rosey din Elveția, care au venit în practică, pentru a ajuta pe șantierele Asociației. Ei au ajuns duminică noaptea în Oradea și vor lucra neobosiți până joi, pentru a construi case pentru cei care au nevoie de un acoperiș trainic și sănătos. Luni a fost prima lor zi, care a început cu o vizită la Liceul de Arte din Oradea. Acolo, voluntarii au interacționat cu elevii și cadrele didactice, creând legături și prietenii frumoase. Experiența a fost extraordinară, voluntarii integrându-se foarte repede în rândurile gazdelor, cărora le mulțumesc pentru oportunitatea oferită. După această vizită inspirantă, voluntarii au ajuns pe șantier unde, alături de voluntarii Asociației, s-au împărțit în două echipe. Unii au început confecționarea elementelor pentru acoperișul unei viitoare case, în timp ce ceilalți au început să zugrăvească o altă casă.

Asociaţia a fost fondată în 1996, purtând inițial numele Habitat pentru Umaniate Beiuş fiind filială a organizației Habitat for Humanity în perioada octombrie 1996 – decembrie 2012, ulterior continuând colaborarea fără un contract de afiliere nou. Din 2016, asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a renunţat la statutul de afiliere cu asociaţiile Habitat for Humanity Romania şi Habitat for Humanity International, iar din 2019, organizaţia din Beiuş şi-a continuat activitatea sub noul nume, Casă, Dragă Casă, având o nouă identitate de brand. Aceeaşi echipă merge mai departe cu propriile proiecte, rămânând fideli misiunii de a construi locuinţe şi de a dezvolta noi tipuri de programe dedicate familiilor cu venituri reduse.