Fundația Creștină Elim din Marghita a inaugurat, vineri, 17 mai 2019,  Centrul de igienă și activități, situat în comunitatea de rromi din Marghita.

Proiectul a venit ca răspuns la nevoile semenilor, având ca scop facilitarea integrării sociale a persoanelor defavorizate, prin instruire și îndrumare.

„Fundația este implicată în comunitatea rromă din anul 2014, când a deschis Centrul Educațional de zi Elim, în parteneriat cu organizația suedeză Eriks Development și cu Primăria Marghita. Un număr de 48 de copii beneficiază de activități educaționale, de socializare și dezvoltare a deprinderilor de viață independentă”, a declarat Lidia Micula, reprezentanta Fundației Creștine Elim. La inaugurare au luat parte oficialități locale, printre care Pocsay Zoltan, primarul municipiului Marghita și Ioan Lazăr, viceprimar, împreună cu alți angajați din primărie. Au mai fost prezenți deputatul PNL Florica Cherecheș - vicepreședinte al Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport, din Parlamentul României, reprezentanți ai Rotary Club Marghita, și reprezentanți ai școlilor. De asemenea au fost prezenți și reprezentanții partenerilor din Suedia: Roland Nisfolk, coordonator de programe și Cezar Gavriliuc, ofițer de monitorizare a programelor, din partea organizației Eriks Development, alți invitați și voluntari din Suedia, care au sprijinit implementarea proiectului și, nu în ultimul rând, beneficiarii proiectului.

 „Organizația noastră lucrează pentru bunăstarea multor copii din lumea întreagă. A fost o mare bucurie să lucrăm împreună, să finalizăm clădirea, dar aceasta nu este stația de final. Educația este cel mai important aspect! Ea deschide oportunități și sperăm ca mulți copii să fie ajutați privind consecvența la școală, creșterea ambiției și descoperirea unor modalități adecvate de a se afirma”, a fost mesajul lui Roland Nisfolk.

Prin colaborare și unire a eforturilor se pot realiza lucruri importante pentru semeni.