Copiii Centrului de tip after-school „Sfântul Martin” din Ioaniș au fost cuprinși de uimire, bucurie, entuziasm și timiditate atunci când au văzut că au parte de o vizită surpriză din partea voluntarilor clovni ajunși în mod special acolo pentru ei, pentru a trăi împreună cu micuții o zi de neuitat, luni 31 mai a.c., în anticiparea Zilei de 1 Iunie.

 

Copiii centrului, în acest an, au sărbătorit ziua lor într-un mod deosebit. Astfel, pe lângă jocuri, cântece și alte activități specifice vârstei, clovnii au fost cei care au adus multă culoare și veselie pe chipurile copiilor. „Entuziasmați, curajoși și dornici să însenineze chipurile sensibile, pline de bunătate și căldură, o parte dintre membrii trupei „Prieteni pentru un zâmbet” a asociației noastre a făcut posibil ca toată curtea centrului să răsune de bucurie, râsete și voie bună. Sfioși, micuții admirau machiajul și costumele voluntarilor noștri, se lăsau atrași în jocurile și activitățile propuse de aceștia”, a menţionat Patricia Pele, coordonatoarea voluntarilor.

Activitatea voluntarilor clovni a început cu exerciții de gimnastică, continuând cu dansuri și jocuri pe care copiii le adoră. Nu a lipsit nici pictura de pe fețele senine ale copiilor: fluturași, căței, pisicuțe, floricele, inimioare și curcubeie, toate atât de frumos colorate... Micuții școlari au primit câte un balon modelat în forma și de culoarea dorită, datorită mâinilor iscusite ale voluntarilor care au ales să fie alături de cei mici, într-o zi atât de importantă pentru ei! După participarea la activități, copiii s-au bucurat de dulciurile oferite, ca în fiecare an, de doamna Aurica Ban.

„Despărțirea nu a fost ușoară, copiii cerând voluntarilor noștri „să mai rămână acolo, să mai vină și mâine” pentru a se juca împreună sau, cel puțin, să se reîntoarcă la ei, căci sigur vor fi primiți oricând cu multă bucurie! Mulțumim voluntarilor clovni implicați în activitate! Doar împreună cu voi reușim să aducem culori calde și vesele în seninul din privirile celor mici și să le insuflăm încrederea că lumea celor mari este bună și frumoasă, un loc unde visele se pot împlini”, a mai declarat Patricia Pele.