Poiectul Centrului educațional pentru copii de la Miersig are în continuare nevoie de donații. Asociația Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare vrea să implementeze acolo un program educațional și de recuperare de tip after school și respiro, pentru copii cu dizabilități, autism, sindrom Down și copii din familii defavorizate.

 

Asociația a obținut autorizația de construcție pentru Centrul educational pentru copii, Zâmbete Vesele din localitatea Miersig. Proiectul este conceput pentru a le da micuților din zonă o șansă la o viață mai bună, o șansă pentru recuperare, o șansă pentru autonomia personală.

Centrul va fi construit pe o suprafața de 2.500 m pătrați și va avea un corp principal, două săli de activitate, zona de zi și primire, birou, trei dormitoare, sală de mese, două grupuri sanitare, corp administrativ, cabinet medical, bucătărie, magazie, terasă, filigorie, o zonă de activități în aer liber, o zonă de promenada și recreere și o parcare auto.

„Ne-am propus sa ne îndreptăm atenția și asupra copiilor din familii defavorizate oferindu-le atenție, îndrumare și suport material pentru o mai bună dezvoltare și integrare în comunitățile din care fac parte. În plus, vrem să le oferim o masă caldă pe zi acestor copii. Orice contribuție, oricât de mică, poate să ne aducă mai aproape de a construi acest centru, iar prin mobilizare le putem oferi copiilor oportunități la șanse de dezvoltare, iar sponsorilor și donatorilor, șansa de a face o diferență constructivă în societatea noastră. Puteți susține construirea centrului redirecționând 20% din impozitul pe profit sau venit. Ne puteți susține și prin donarea unor materiale de construcții”, susține Tabita Corina Fetinca.

Suma estimativă a proiectului este de aproape 1,42 milioane de lei.

Contul în care se pot face donații este deschis la Banca Transilvania, RO79BTRLRONCRT0528435902 (lei), RO56BTRLEURCRT0528435901 (euro). Mai multe detalii se pot afla la telefon 0711/926-973 sau prin e-mail la corinafetinca@yahoo.com.