La Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din cartierul Rogerius, se organizează, lunar, „Clubul Fericirii”, în cadrul proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia”.

„Cuvântul „fericire” mă duce cu gândul la starea de mulțumire sufletească, dar și la satisfacția oferită de familie și de sănătatea acesteia. Totodată, e generată de bucuria rezultatului efortului muncii casnice, a implicării în activitățile cultural - educative dedicate nepoților și elevilor din diferite școli care participă la Tabăra „Ceata lui Pițigoi”, mărturisește Miorița Săteanu, coordonatoarea proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia”.

Dar, oare ce este fericirea și cum o putem interpreta în viața noastră? În această etapă de viață, secretul fericirii depinde, în mare parte, de modul în care ne detașăm de problemele situației actuale sau de modul în care dorim și putem să participăm la evenimente care ne oferă liniște sufletească, ne oferă bucuria de a fi utili și de a vedea zâmbete pe fețele celor cu care intrăm în contact.

De-a lungul timpului, oamenii au avut păreri diferite despre fericire și cum poate fi aceasta obținută. În întâmpinarea părerii despre acest sentiment nobil, „Clubul Fericirii” a derulat o serie de activități interesante, prin care participanții la atelierele de creație au confecționat podoabe și felicitări, pe care le-au oferit apoi beneficiarilor „Casei Frențiu”, dar și cunoscuților care, din diverse motive, sunt nevoiți să stea acasă și sunt singuri.

În cadrul activităților clubului, participanții au recitat din volumele proprii de poezii, încântând audiența.

„Toate acestea dovedesc implicarea poeților în acceptarea unei trăiri înalte în ce privește semnificația fericirii, iubirii și mângâierii sufletului creator”, mai spune Miorița Săteanu, amintind, cu drag, de poeziile recitate din volumele proprii de: prof. Leontina Costruț, prof. Aurel Horgoș, prof. Ica Octavia Vesa și prof. Florina Rodica Denuț.

„Evenimentul și-a atins scopul și prin evocarea unor personalități marcante din  literatura națională și universală, prin recitări ale unor poezii dedicate evenimentelor naționale, anuale, sărbătorite în luna martie, marcând, în acest fel, și Ziua Internațională a Poeziei”, a mai spus interlocutoarea noastră. Astfel, în cadrul manifestării, poezia „Ruga florilor” a fost recitată de prof. Doina Iliescu, în vreme ce prof. Viorica Dobran și prof. Florica Bernad au recitat poezii de Dumitru Buțoi - redactor al Revistei „Luceafărul de vest” Timișoara. Momentul recitărilor s-a încheiat cu poeziile unor poeți din diaspora, prezentate cu mult entuziasm de prof. Florica Mera.