Eveniment online pentru tinerii cu autism - „Dăruiește de Crăciun!”
Luni, 16 noiembrie, va avea loc un eveniment caritabil online, intitulat „Dăruiește de Crăciun!”, dedicat sprijinirii tinerilor din Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități SOS Autism Bihor.
Se apropie sărbătoarea Crăciunului, iar mâinile harnice ale tinerilor din Centrul de zi au pregătit, la orele de atelier, brăduți, lumânări, suporturi de lumânări, globuri din diferite texturi, tablouri din ghips și placaj, mici simboluri ale Crăciunului care se pot transforma în cadouri minunate pentru cei dragi.
Voluntarele Asociației SOS Autism Bihor au sprijinit această activitate și au confecționat aranjamente pentru masa de Crăciun, dar și obiecte din sticlă decorate cu tehnica șervețelului.
„Dăruiește de Crăciun este un eveniment on-line, cu achiziționarea de obiecte de Crăciun, contra unei donații pentru continuarea terapiilor adulților cu autism din cadrul Centrului de zi. În schimbul unei donații către asociația noastră, oricare din obiectele expuse de noi poate deveni cadoul de suflet cu ocazia Crăciunului. Anul acesta, mai mult ca oricând, folosim orice prilej de a strânge bani pentru a continua terapia atât de necesară copiilor cu autism”, anunță Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.
Potrivit interlocutoarei noastre, cei care doresc să se implice în acest eveniment vor trebui să menționeaze în dreptul pozei obiectului dorit dorința de a-l achiziționa, urmând să i se comunice valoarea donației pentru acel obiect. Toate aceste minunății sunt expuse la sediul Asociației SOS Autism Bihor, strada Miron Pompiliu nr. 5.
În cazul persoanelor cu autism, cel mai important lucru în reușita recuperării este depistarea precoce și începerea timpurie a terapiei.
Ce înseamnă exact terapia?
„Terapia înseamnă un program intensiv, care duce la o recuperare funcțională a întârzierilor în dezvoltare și la adaptarea copilului cu autism la mediul în care trăiește. Acest mod de intervenție este foarte costisitor și, din păcate, nu este decontat de stat, deci se face pe cheltuiala exclusivă a părinților sau a ONG-urilor înființate de părinți cu acest scop. Aici intervine rolul nostru... De aceea suntem nevoiți să strângem periodic fonduri prin organizarea de evenimente. Ajutându-ne pe noi, sprijiniți terapia persoanelor cu autism care au nevoie susținută pe parcursul vieții de programe de intervenție”, mai spune președinta Asociaţiei SOS Autism Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.