Facultatea de Drept a Universității din Oradea a încheiat anul 2020 cu două evenimente importante pentru studenți și comunitate. Un proces simulat pe Dreptul Familiei și o acțiune caritabilă intitulată „Fii tu avocatul lui Moș Crăciun! Pledoarie pentru copii!”.

Săptămâna trecută, pe 17 decembrie, a avut loc un eveniment deosebit, cu studenți bine pregătiți, dedicați, care au depus efort însemnat pentru a face față rigorilor unui proces care a avut ca obiect aspecte de Dreptul Familiei. Au participat, în faza finală a concursului, următorii studenții: Ana-Maria Albiș – grefier, Alexandra Ghilea – judecător, Carla Maria Marin – judecător, Narcisa Dărăban – echipă avocați, Gabriela Ciorba – echipa avocați, Alex Raul Ardelean – echipa avocați, Claudia Bîrle – echipa avocați, Robert Daniel Flore – martor, Alexia Maria Ivan – martor, Roxana Rebeca Băican – martor, Vivien Toth – martor, Paul-Cătălin Hîrcă – parte, soț, Mălina Alexandra Bacău – parte, soție.

Echipa de avocați formată din Narcisa Dărăban și Gabriela Ciorba au primit premiul „Cel mai bun avocat”; Carla Maria Marin și Alexandra Ghilea – „Cel mai bun judecător” și Roxana Rebeca Băican – „Cel mai bun martor”.

Acțiunea a făcut parte din seria de evenimente de Drept Civil: „Ioan D. Romoșan”, fost profesor al facultății orădene, plecat la cele veșnice prea devreme, evenimentul derulându-se sub auspiciile unei încărcături emoționale pentru organizatori și participanți.

Decanul Facultății, conf. univ. dr. Cristian Miheș le-a mulțumit tuturor celor implicați: organizatori, studenți, colegi, care și-au dedicat câteva momente din timpul lor pentru a fi alături de studenții și cadrele didactice ale Facultății, un gând special și multe mulțumiri fiind transmise avocatei Florica Romoșan, care a fost prezentă în calitate de invitat special la eveniment.

 

„Fii tu avocatul lui Moș Crăciun! Pledoarie pentru copii!”

În perioada 1 - 22 decembrie, studenții Facultății de Drept Oradea, alături de profesorii lor, au derulat acțiunea „Fii tu avocatul lui Moș Crăciun! Pledoarie pentru copii!”.

Această „practică” a fost prezentă în ultimii 5 ani în cadrul facultății și, cu toate piedicile prezentului, a continuat și în acest an.

Studenții anului IV din cadrul Facultății de Drept, sprijiniți și de studenții anului III au decis să se implice și să-i ajute pe Ștefan, un copil de 3 ani din Oradea, care are nevoie de administrarea tratamentului Zolgesma, și pe Cosmin, un băiat de 13 ani, care trăiește alături de tatăl său, bolnav, la marginea unei păduri din Maramureș, într-o casă cu utilității precare.

Sesiunea festivă a acțiunii s-a derulat pe 22 decembrie, online, pe Zoom. În cadrul acesteia, au fost prezentate activitățile derulate în trecut, obiectivele acțiunii, sumele strânse și repartizarea lor către cei doi copii, precum și înregistrarea colindelor - studenții și profesorii, reuniți într-un cor ad-hoc, au cântat două dintre cele mai îndrăgite colinde, pentru a mulțumi în acest fel celor care au fost implicați în acțiune. Momentul a fost emoționant, au luat cuvântul cadre didactice și studenți, subliniind importanța acțiunii pentru comunitate și facultate, mulțumind celor care și-au adus aportul la succesul acțiunii.

Conf. univ. dr. Cristian Miheș, decan al facultății, a spus: „Felicitări studenților pentru că au reușit să se implice și în această acțiune caritabilă, felicitări pentru că sunt alături de comunitatea în care trăiesc, învață și se formează, felicitări pentru că au înțeles încă de pe acum cât de important este rolul lor în societate. Suntem convinși că vor continua să înțeleagă nevoile comunității și vor milita pentru o societate mai bună. Felicitări și colegilor pentru implicare! Dorim tuturor Sarbători Fericite și Un an nou cu sănătate și plin de împliniri. Să ne revedem cu bine, sănătoși, cât mai curând și față în față!”.