Facultatea de Protecţia Mediului - Masă rotundă pe tema alimentelor şi alimentaţiei
Ziua Mondială a Alimentaţiei a fost marcată printr-o manifestare ştiinţifică la Facultatea de Protecţia Mediului. Scopul acestei zile, proclamată în 1979 de către Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), este să avertizeze opinia publică asupra importanţei hranei şi să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei. În 1980, Adunarea Generală a aprobat sărbătorirea Zilei pe 16 octombrie, considerând că „hrana este o condiţie a supravieţuirii şi bunăstării omului, o nevoie umană fundamentală".
Cum Facultatea de Protecţia Mediului are specializări care se mulează ca o mănuşă pe tematica zilei, specialiştii de aici au prezentat în cadrul unei mese rotunde o suită de referate interesante pe tema alimentaţiei şi alimentelor sănătoase. În auditoriu au luat loc cadre didactice şi studenţi ai facultăţii. Au conferenţiat pe teme de actualitate privind alimentaţia prof. univ. dr. Vasile Bara, decanul facultăţii, prof. univ. dr. Cornel Domuţa, şef lucrări dr. ing. Dorin Popa, iar directorul Departamentului Ingineria Produselor Alimentare, dr. ing. Adrian Timar, a prezentat proiectele ştiinţifice ale structurii pe care o reprezintă. Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bihor, dr. ing. Nicolae Hodişan, a prezentat „Situaţia Agriculturii judeţului Bihor din perspectiva asigurării securităţii alimentare". În cadrul manifestării a avut loc şi o interesantă introducere în cultura şi civilizaţia vinului, în care oenologul Dorin Popa a realizat o sabrare - deschiderea unei sticle de şampanie cu o lovitură de sabie. A avut loc apoi o degustare tradiţională de vinuri, pe categorii: vin alb, roze asociat cu trufe şi roşu intens asociat cu ciocolată neagră.
În deschidere a fost prezentat un film despre tehnologia şampaniei. Comitetul de organizare a mesei rotunde a fost format din decanul Vasile Bara, secondat de cadrele didactice Cornel Domuţa, Nicolae Hodişan, Sorin Hodişan, Adrian Timar şi Dorin Popa.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.