Luni, 21 martie, de la ora 14.00, în Piața Unirii din Oradea, va avea loc un flashmob, cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Down Oradea România - ADOR, prin Lucia Ciobanu, președinte, în parteneriat cu Primăria Oradea, Direcția de Asistență Socială Oradea și Universitatea din Oradea - Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie. 

Evenimentul, care face parte din proiectul „Comunitatea și noi”, se adresează copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down din Oradea şi Bihor; tinerilor și adulților cu vârsta peste 18 ani, cu probleme intelectuale şi de dezvoltare, din Centrele de Zi, care nu au nicio altă şansă de a participa la concursuri sportive, IQ <70, precum și tinerilor și adulților cu probleme intelectuale şi de dezvoltare, angajaţi în muncă şi care nu au altă şansă de a participa la manifestări sportive. Coordonator proiect: Damaris Bronț. 

Același flashmob se va desfășura în mai multe orașe din țară, printre care Cluj-Napoca, Timișoara, București, dar și în țări din Europa, cum ar fi Belgia, Italia și Germania.

Ziua Mondială a Persoanelor cu sindrom Down se sărbătorește pe data de 21 martie a fiecărui an. Este un eveniment dedicat conștientizării sindromului Down, dar și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Anul acesta, evenimentul are tematica „Incluziunea înseamnă”, iar răspunsurile pot fi: „Prietenie”, „Umăr la Umăr”, „Implicare”, „Familie”, „Sport”, „Obiceiuri noi” etc.