La Bazinul Crișul Oradea, în data de 10 septembrie, de la ora 9.00, Fundația Comunitară Oradea organizează ediția aniversară, cu numărul zece, Swimathon Oradea.

Swimathon este o competiție simbolică, în care oamenii se întâlnesc pentru a strânge fonduri pentru diverse cauze caritabile. Cele 12 proiecte, care pot fi susținute cu donații anul acesta, pot fi consultate pe link-ul  https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte

„Pentru a deveni realitate, cauzele au nevoie de cât mai mulți „ambasadori” și „susținători”. „Ambasadorii” sunt acei oameni cu suflet mare, poate chiar prieteni de-ai dumneavoastră, care aleg să promoveze cauzele și să ajute la strângerea de fonduri”, anunță Claudia Abrudan, director executiv  Fundația Comunitară Oradea. „Ambasadorii” se pot înscrie până în 9 septembrie, accesând următorul link: https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/ambasadori/creeaza. Toate sumele strânse de aceștia vor putea fi urmărite pe pagina creată automat pentru ei, acestea fiind de asemenea contabilizate automat în contul proiectelor alese.

Oamenii, care vor sprijini financiar un proiect, indiferent de sumă, sunt „susținătorii”. Aceștia se pot înscrie cu donații pe toată perioada campaniei de strângere de fonduri aici: https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/sustinatori/creeaza

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea și pe pagina de facebook a evenimentului.

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.

„Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității”, mai transmite Claudia Abrudan.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.