Un grup de studenți din anul I de la Facultatea de Drept din Oradea, specializarea Administrație Publică, au efectuat o vizită de studiu la Direcția de Asistență Socială (DAS) Oradea.

Studenții, sub coordonarea conf. univ. dr. Claudia Timofte, au fost primiți de către directorul instituției, Anca Grama Sas, care și-a exprimat bucuria de a fi gazda vizitatorilor și le-a făcut o scurtă prezentare a Direcției de Asistență Socială Oradea.

A urmat, apoi, o discuție mai amplă, punându-se accent pe componenta socială a instituției, serviciile sociale oferite comunității, ocazie cu care Anca Grama Sas a prezentat Centrul de Îngrijire de Zi Oradea, creșele din subordinea instituției, Adăpostul de Noapte situat pe str. Gutenberg nr.8, Centrul Comunitar Gutenberg de la aceeași adresă, Centrul Social Dignitas, precum și parteneriatele pe care instituția le-a încheiat cu sectorul ONG, respectiv cu asociațiile și fundațiile din domeniul social care activează pe raza municipiului Oradea.

„Scopul vizitei a fost acela ca studenții să se familiarizeze cu activitatea administrației publice locale și a instituțiilor publice, să vadă concret cum se aplică legislația din domeniu”, transmit, printr-un comunicat de presă, reprezentanții DAS Oradea.

Vizita de studiu a avut loc în cadrul Proiectului ROSE, proiect care se derulează pe parcursul anului universitar 2020/2021.

„Pentru că sunteți anul I la Administrație Publică, vreau să vă încurajez să fiți cei mai buni în studiul pe care îl parcurgeți și în viitoarea activitate. În instituțiile publice este vorba, în primul rând, despre asumare, responsabilitate și legalitate. Administrația locală are nevoie de oameni competenți, bine pregătiți, dornici să-și pună amprenta la dezvoltarea și implementarea unor noi proiecte în beneficiul comunității. Domeniul asistență socială nu este unul ușor, dar satisfacția este uriașă, atunci când poți sprijini persoanele aflate în nevoie”, a precizat directorul DAS Oradea.

La finalul evenimentului, grupul de studenți a vizitat Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială, interfața instituției cu comunitatea.