În Catedrala greco-catolică Sf. Nicolae - Rugăciune pentru pace
La intenția și rugămintea Papei Francisc și a Preafericitului Cardinal Lucian, ziua de miercuri a fost una de rugăciune și post pentru pace în Ucraina.
În Catedrala greco-catolică Sf. Nicolae din Oradea, miercuri, 2 martie, începând cu ora 12.00, a avut loc un moment de rugăciune condus de Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. Vocea elevilor de la Liceul greco-catolic „Iuliu Maniu” a răsunat profund spre cer. Implorând pacea, preoții, elevii și credincioșii i-au cerut Bunului Dumnezeu încetarea războiului din Ucraina, bună înțelegere între popoare și îmblânzirea inimii celor care doresc stăpânire cu nedreptate.
Elevii au recitat, rând pe rând, „Imnul iubirii” Sfântului Pavel. Referindu-se la acest imn și la „Evanghelia Înfricoșătoarei Judecăți”, care a fost citită la acest moment de rugăciune, PS Virgil a spus: „Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care, în această oră de amiază, ați venit să ne rugăm împreună cu Sfântul Părinte Papa Francisc și cu Preafericitul Cardinal Lucian, cu toată lumea catolică și cu toți oamenii de bună credință care se roagă acasă în tăcere, pentru pace în Ucraina și ca războiul să înceteze. Cei mai mulți dintre voi sunteți tineri și vă îndemn să cultivați în toată viața voastră acest spirit al iubirii, al împăcării și al iertării. Evanghelia după Matei ne-a spus că am fost străin, că am fost flămând, am fost gol, am fost însetat. Isus este cel care vorbește. Și ceilalți îl întreabă: Când ai fost, Doamne, străin, flămând și gol? De data aceasta, noi îi vedem pe acești refugiați din Ucraina. Cu toții am văzut la televizor și pe toate canalele media că aceștia au pornit pe un drum al restriștii, al lipsei și al bejeniei. Flămânzi, doar cu hainele de pe ei, au lăsat totul de frica războiului și de teama morții...”
Episcopul greco-catolic a mai accentuat faptul că speranța noastră trebuie să fie iubirea, buna înțelegere și respectul.
„Noi, astăzi, nu facem altceva decât să ne rugăm pentru ca toți să înțeleagă că suntem cu adevărat frați între noi și că trebuie să ne iubim. Îl rugăm pe Domnul să lumineze inimile celor care conduc popoarele lumii să restabilească din nou pacea și buna înțelegere. Rugăciunea noastră este o picătură, dar ea este foarte valoroasă. Trebuie să continuăm să ne rugăm și să postim, pentru ca Dumnezeu să trimită pacea, iar Maica Sfântă să ne ocrotească pe fiecare dintre noi”, a mai spus Preasfințitul Virgil.
Programul rugăciunilor pentru pace a continuat miercuri, de la ora 16.00, în Biserica Seminarului din Oradea.
Florin BODE
Foto: Eugen IVUȚ
Comentarii
Nu există nici un comentariu.