Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului de pe Crișul Repede că, în perioada 12-28 aprilie, se distribuie produsele alimentare prin Programul POAD.

 

În vederea aplicării OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - POAD, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că, în conformitate cu Ordinul Prefectului judeţului Bihor nr. 243 din 7 aprilie, în perioada 12 aprilie – 28 aprilie 2023, se va efectua distribuirea pachetelor cu produse alimentare la depozitul din Oradea, str. Evreilor Deportați (fostă Sucevei) nr. 32-34.

„Ridicarea ajutoarelor distribuite sub formă de pachete de alimente se face personal în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului respectiv, de către destinatarii finali. Pentru beneficiarii minori, pachetele vor fi ridicate de către părinți sau reprezentanții legali ai beneficiarilor, în baza prezentării actelor de identitate atât ale minorilor, cât și ale celor care ridică ajutoarele pentru aceștia”, anunță reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse alimentare, constând în: făină albă de grâu; mălai; paste făinoase; ulei; zahăr; orez; conservă carne de vită; conservă carne de porc; conservă pateu de ficat de porc; compot de fructe; gem de fructe; gem de fructe dietetic.

Programul de distribuire

Distribuirea produselor POAD se va face în zilele lucrătoare, între orele 8.00–16.00, iar programarea pe categorii de beneficiari este următoarea: în perioada 12 aprilie – 13 aprilie vor fi servite cu prioritate persoanele beneficiare de ajutor social; în perioada 18 aprilie – 21 aprilie vor fi servite cu prioritate persoanele beneficiare de alocație de susținere a familiei și persoanele beneficiare de ajutor social care nu au ridicat în zilele anterioare; în perioada 24 aprilie – 28 aprilie vor fi serviți atât beneficiarii celor două categorii menționate mai sus, care nu au ridicat încă pachetele, cât și persoanele dependente și cele vulnerabile, conform OUG 84/2020 art.3 alin.1 lit.c), toate aceste persoane vor fi contactate de Direcția de Asistență Socială Oradea. Pentru a evita aglomerația la depozit, sunt rugate să se prezinte doar persoanele care vor fi contactate de Direcția de Asistență Socială Oradea. 

Distribuirea produselor POAD se va face la depozitul situat pe str. Evreilor Deportați (fostă Sucevei) nr. 32-34, la care se poate ajunge cu mijloace de transport în comun care circulă prin stațiile aflate în proximitatea depozitului, și anume: autobuzele de pe liniile T3, 23, 31, 36, 37 cu stație pe str. Horea, liniile 10, 13, 15, 16, 28 cu stație pe str. Spiru Haret, liniile 13, 14, 15, 16 cu stația lângă Sinagoga de pe str. Mihai Viteazul.

„Având în vedere că greutatea cutiilor corespunzătoare unei porţii (o cutie cu produse alimentare) este de 25,36 kg, rugăm beneficiarii să vină bine pregătiţi pentru a le transporta (să aducă trolere, cărucioare, sacoşe rezistente) sau să fie însoțiți de alte persoane care să-i ajute”, mai transmit reprezentanții DAS Oradea.