910 petiţii au fost înregistrate anul trecut la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor. Cele mai frecvente aspecte sesizate fac referire la neplata drepturilor salariale și a concediilor medicale, precum și la neacordarea echipamentului individual de protecţie.

„Acţiunile de control s-au desfășurat atât în baza campaniilor prevăzute în cadrul programului de acţiune aprobat de Inspecţia Muncii pe anul 2020, a necesităţii cercetării operative a evenimentelor, a petițiilor înregistrate, cât și din proprie inițiativă prin efectuarea de controale inopinate, de fond, tematice, împreună/sau la solicitarea altor instituţii”, anunță Marius Rotar, inspector șef ITM Bihor.

Potrivit acestuia, un număr important de vizite de inspecţie a fost efectuat ca urmare a sesizărilor primite de la cetăţeni. Cele mai frecvente aspecte sesizate fac referire la: neplata drepturilor salariale și a concediilor medicale, neacordarea echipamentului individual de protecţie, neasigurarea unei instruiri corespunzătoare, schele mobile neasigurate împotriva alunecărilor involuntare, inexistenţa mijloacelor colective de protecţie împotriva căderilor de obiecte; neîncheierea contractului individual de muncă, neacordarea indemnizaţiei de concediu de odihnă neefectuat la plecarea din unitate, neîntocmire acte de modificare a clauzelor contractului individual de muncă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal, nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară, precum și la nerespectarea prevederilor legale cu privire la sărbătorile legale.

În îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, inspectoratul a colaborat cu autorităţile locale, cu reprezentanţii partenerilor sociali, cu diferite instituţii publice cu atribuţii de control sau cu organizaţii patronale sau sindicale. În desfăşurarea actelor de control inspectorii de muncă au beneficiat de sprijinul jandarmeriei şi al poliţiei.

„Toate controalele efectuate au avut şi un caracter de informare atât a angajatorilor, cât şi a angajaţilor despre actele normative care reglementează activitatea instituţiei, despre mijloacele de respectare de către participanţii la raporturile de muncă a legislaţiei specifice, în scopul conştientizării de către aceştia a beneficiilor comune pe care le aduce adoptarea unor bune practici în domeniu”, precizează Marius Rotar.