Și în acest an, Direcția de Asistență Socială Oradea s-a îngrijit să le ofere seniorilor comunității orădene o festivitate, într-o atmosferă de sărbătoare, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. 

Astfel, marți, 1 octombrie, 130 de persoane vârstnice care frecventează centrele multifuncționale din cartiere, alături de rezidenții Casei Frențiu, au luat masa de prânz împreună, marcând, astfel, această zi importantă.

„Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră, cei care frecventați centrele noastre multifuncționale din cartiere, și cu toți colaboratorii noștri care fac activități pentru seniori. S-au legat multe prietenii acolo, avem multe amintiri împreună și momentul de astăzi este un prilej bun pentru încă o amintire împreună. Vreau să îi mulțumesc doamnei senator Arina Moș, pentru că nu lipsește în nici un an de la acest eveniment, pentru că ne prețuiește și este alături de noi. Aceste momente prețioase ne fac să apreciem și mai mult că suntem, că ne avem unii pe alții, căci amintirile acestea vor dăinui atunci când timpul trece peste noi”, a spus directorul DAS Oradea, Anca Grama, în deschiderea evenimentului.

La finalul discursului, le-a urat un sincer şi călduros „La mulţi ani!”, să aibă sănătate, alături de cei dragi, și le-a mulțumit celor care au sprijinit organizarea evenimentului, firmei Select Catering, Asociațiilor Anima Verde și Support Bihor (prin Alina Hoza și Hans Engebretsen) şi părintelui Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial, gazda acestui eveniment.

Prezente la eveniment, senatorul Arina Moș și viceprimarul Antonia Nica, i-au felicitat pe cei prezenți, le-au urat multă sănătate și le-au mulțumit pentru tot ceea ce au făcut, de-a lungul vieții lor, pentru comunitatea orădeană.

Ca de fiecare dată, sărbătoriții au avut parte de un spectacol inedit pe tot parcursul evenimentului, Trupa „Radu Moș” fiind la înălțime, cu Alexandra Miclăuș, Popa Bianca, Betty Szabo și, bineînțeles, Radu Moș.

La finalul prânzului, invitaţii au fost răsfăţaţi cu un delicios tort aniversar, făcut special pentru ei şi au primit, în semn de apreciere, un cadou conținând ceai și miere.

Pe lângă această masă festivă, în acest an, Direcția de Asistență Socială Oradea le-a pregătit vârstnicilor o serie de activități conexe, pe tot parcursul aceste săptămâni, ei urmând să se bucure de vizite la cele mai importante obiective turistice din Oradea, și anume Casa Darvas - La Roche, Templul Francmasoneriei și Sinagoga Aachvas Rein.