Sâmbătă, 20 februarie, de la ora 10.00, în Comuniteca, copii ghidați de voluntarii Asociației Anima Verde vor confecționa mărțișoare ecologice. Copiii care doresc să se înscrie la acest atelier o pot face prin email, limita de locuri fiind stabilită la 15 persoane.

„Mărțișorul este simbolul lunii martie. An de an cumpărăm mărțișoare, dar ați încercat să confecționați un mărțișor din materiale reciclabile? Noi da și așteptăm și alți copii la atelierul de reciclare”, este mesajul prin care organizatorii îi îndeamnă pe copii la participare. Înscrierile se pot face printr-un mesaj pe pagina de facebook Asociația Anima Verde sau printr-un email la adresa animaverdeoradea@gmail.com, cu aceste date: numele, numărul de telefon al unui adult și numărul de persoane. La un atelier pot participa maxim 15 copii.

„Sâmbătă, 13 februarie, a avut loc prima întâlnire de anul acesta, cu bucuria revederii şi entuziasmul creației. Mărţişorul-pălarie a fost vedeta activităţii, copiii şi-au dat drumul imaginaţiei şi îndemânării, iar rezultatele au fost pe măsură. Apoi a urmat un mărţisor ecologic care a fost o adevarată provocare”, au mai transmis organizatorii.

Reprezentanţii asociaţiei au mulţumit voluntarilor Lore, Alina, Ana, Marcela şi Alina pentru prezenţă şi implicare.

„Atelierul de reciclare” este un proiect câștigător în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități finanțat de Lidl Romania,  în parteneriat cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR  și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.
Proiectul, care a debutat anul trecut,  promovează principiile economiei circulare, reducerea cantităților de deșeuri și refolosirea materialelor reciclate prin confecționarea de obiecte utile în viața de zi cu zi, conservarea resurselor și implicit a mediului înconjurător prin încurajarea creării de mărțișoare, aranjamente diverse, obiecte decorative pentru casă și grădină (suporturi de flori din cutii metalice şi cauciucuri, suporturi de creioane din cuti metalice), decorațiuni şi aranjamente pentru diverse sărbători (Halloween, Crăciun etc.).  Proiectul urmărește să susțină educarea comunității cu privire la modul de gestionare a deșeurilor și de protejare a mediului.

 

.