12 copii au participat, în perioada  28 aprilie-1 mai, în Remeți, pe Valea Iadului, la o tabără de inițiere în pescuit la muscă artificială.

 APS Aqua Crisius a organizat, în perioada  28 aprilie-1 mai, o tabără de inițiere în pescuit la muscă artificială destinată unor copii din Valea Iadului, Oradea și Cluj.

12 copii, cu vârste cuprinse între 9 si 15 ani, au aflat noțiuni noi despre speciile de pești care populează apele de munte, management piscicol, legislație, etică, entomologie, fly tying (confecționarea muștelor artificiale) și casting (lansarea șnurului de pescuit). Totodată, ei au avut ocazia să își confecționeze propriile muște artificiale, să dobândească o tehnică adecvată de pescuit și chiar să o exerseze pe râu, toți participanții în tabără având șansa să întâlnească propriile capturi reprezentate de păstrăvi și lipani, pe care le-au redat mediului acvatic.

Potrivit lui Andrei Togor, președintele Aqua Crisius, tabăra a fost organizată în Remeți, pe Valea Iadului, la una dintre pensiunile din zonă, cu finanțarea companiei Eltex Recycling, prin intermediul căreia toți participanții au avut la dispoziție atât echipament individual, complet de pescuit, la muscă artificială, cât și instructor de pescuit (de multe ori personal), dar și de servire a tuturor meselor pe perioada desfășurării evenimentului.

„Implicarea și atenția acordată activităților din cadrul taberei i-au adus lui Aron Pop, în vârstă de 13 ani, din Cluj-Napoca, un premiu special, menit să îl ajute în dezvoltarea unei pasiuni pentru mediul acvatic și protejarea acestuia”, a menționat Andrei Togor.