Un militar profesionist din cadrul ISU Bihor - Stația Aleșd, aflat în concediu, a acționat pentru salvarea a două victime implicate într-un accident rutier produs în apropierea localității Mălaia, județul Vâlcea.

 

Accidentul a avut loc joi, 18 august, când Andrei Secară, care se deplasa împreună cu trei prieteni pe direcția Sibiu-Transalpina, a observat un accident rutier, înainte de  localitatea Mălaia. pe DN7A. Mai exact, un autoturism se răsturnase în şanţ, de pe partea carosabilă.

Bihoreanul s-a oprit și a observat că în mașină se aflau două victime, un bărbat și femeie de aproximativ 70 ani, blocate, dar conștiente. De asemenea, a verificat posibile scurgeri de combustibil, pentru a evita pericolul de explozie.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, în urma apelului la 112, acesta a comunicat constant starea victimelor și a procedat la extragerea acestora din mașină, asigurându-se că persoanele nu au suferit traumatisme ale coloanei. Din fericire, ambele aveau centura de siguranță.

După extragerea victimelor, salvatorul bihoreanl le-a așezat în poziția de siguranță până la sosirea echipajelor de intervenție.

„Aflat la începutul carierei, soldatul Andrei Secară a dat dovadă de solidaritate, de dragoste pentru semeni și implicare activă în viaţa comunităţii. Prin puterea exemplului, putem schimba atitudini. Îl felicităm pentru promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care a dat dovadă!”, a transmis ISU Bihor.