Direcția de Asistență Socială Oradea a redeschis, în data 1 septembrie, porțile celor 15 creșe aflate în administrare, având 680 de locuri, inclusiv la creșa nou construită pe fonduri europene din Parcul Industrial.

În toate cele 15 creșe aflate în administrarea autorității publice locale sunt acoperite necesitățile specifice copilului de vârstă antepreșcolară, cum ar fi: dezvoltarea sferei cognitive, stimularea şi dezvoltarea comunicării, dezvoltarea psihomotricităţii și abilității manuale, formarea deprinderilor de interacțiune socială și dezvoltarea autonomiei personale. La creșă, copiii vor învăța deprinderile care stau la baza dezvoltării fiecăruia dintre noi: vor învăța să lege prietenii, să împartă jucării, să își manifeste emoțiile, să fie ordonați, curați, să protejeze mediul înconjurător, să-și manifeste afecțiunea pentru cei dragi și multe alte aspecte care îi vor ajuta pe mai departe. Tot acest proces de învățare se realizează în creșă, având la bază grija, siguranța și afecțiunea pe care specialiștii în serviciile de creșă sunt pregătiți să le ofere fiecărui copil care vine la creșă.

„Ne bucurăm să vă spunem, dragi părinți, că serviciile noastre tind să acopere toate nevoile de bază ale copilului dumneavoastră: îngrijire, supraveghere, securitate, hrană, igienă și asistență medicală, activități de învățare, de formare a deprinderilor de bază, dar și multă afecțiune și bucurie”, a transmis Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea. „Totodată, ne dorim să fim buni parteneri în această nouă etapă pe care o vom parcurge împreună la creșă, astfel încât copilul dumneavoastră să se dezvolte frumos și armonios din toate punctele de vedere. Personalul din cadrul creșelor noastre este specializat în creșterea, dezvoltarea, educarea, îngrijirea și asistența medicală a copiilor. Experiența profesională a personalului și dăruirea pentru ceea ce fac ușurează procesul de adaptare a copiilor la creșă. Alături de acestea, colaborarea personalului cu părinții este importantă în acomodarea copiilor. Avem toată încrederea că după parcurgerea procesului de adaptare, creșa va deveni un loc familiar pentru copilul dumneavoastră, un loc în care va veni cu plăcere să învețe și să descopere jocuri și povești frumoase”, a mai declarat  directoarea.
Ținând seama de contextul pandemic actual, DASO asigură că în toate creșele orădene se respectă regulile de igienă și procedurile impuse de legislația în vigoare, siguranța și sănătatea copiilor fiind pe primul loc.