Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor, a făcut parte din echipa de ambasadori care a reprezentat Oradea la nivel național, în cadrul evenimentului sportiv-caritabil „Autism 24h Marea Neagră”, dedicat copiilor care suferă de autism.

Ediția a patra a maratonului caritabil „Alerg 24 de ore pentru autism”, care trebuia să se desfășoare inițial pe 2 și 3 mai, în stațiunea Mamaia, a fost reprogramată pentru zilele de 19 și 20 septembrie 2020. Însă organizatorii au decis să păstreze tradiția deșfășurării evenimentului pentru luna mai, lansând, astfel, provocarea de a alerga minim 100 km în 24 ore, ținându-se cont de actualele restricții.

„Am reușit să ne depășim puterile ca părinți, pentru organizarea la Oradea a primului ultramaraton caritabil, în colaborare cu Autism 24 H Marea Neagră. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului „Autism Marea Neagră” din Constanța, și a avut ca scop susținerea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilitați SOS Autism Bihor”, ne-a declarat Simona Zlibuț.

Competiția a reunit oameni buni și frumoși, care s-au implicat trup și suflet în desfășurarea evenimentului, fiind capabili să facă orice le stă în putință pentru această cauză nobilă.

„În cadrul acțiunii caritabile s-au înscris 47 de proiecte, pentru a sprijini diferite centre sau cauze, însă noi am fost singurul ONG care a venit pentru susținerea persoanelor adulte. Cel mai important lucru este că ne-am atins targhetul pe care ni l-am propus, iar un procent de 35% a fost direcționat către asociația organizatoare din Constanța”, a menționat interlocutoarea noastră.

Pe această cale, președinta Asociației SOS Autism Bihor a ținut să aducă mulțumiri tuturor echipelor care s-au înscris în competiție: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Star Stone, Compania Eberspacher, Scanvio SA, Alina-Cristina Ierugan, Arina Moș, Karmen Chimerel, Ildikó Szántó, Andreea Vădineanu, Dana Cigan, Codruța Bala, Lavinius Solcanu, Viorel Usvat, Sârbu Claudia, Renate Popescu, Iulia Luncan, Prada Gabriel, Alex Isai, EduBiz EB, Teodora Chifor, Cristina P. Caba, Olivia Burta, Kinga Sebestyén, Emil Cocian, Ioan Coseri - Johnny - de la echipa Eberspacher, care a alergat 24 de ore - 150 km, Cătălin Dubovan, care a alergat 15 ore, și Laszlo Tulka, de la Jandarmeria Bihor, care a alergat 12.600 de metri în o oră și 3 minute. Cele mai frumoase fotografii din timpul evenimentului au fost realizate de Narcis Alexandru.

„Mulțumim tuturor celor care au avut curajul, disponibilitatea, dorința și ambiția de a se înscrie în competiție. De asemenea, mulțumim tuturor celor care au donat, mulțumim sponsorilor, mulțumim Adrian Gemănaru pentru oportunitatea oferită, mulțumim celor doi arbitri ai competiției, Raoul Berdea și Cristina Berdea, care au contorizat numărul de kilometri al alergătorilor, fiind activi 24 de ore. Dumnezeu să ne ajute să existe și o a doua ediție a evenimentului!”, a conchis interlocutoarea noastră.