A fost zi de sărbătoare, zilele acestea, la cantina socială din cadrul Centrului social „Maria Rosa” al Asociației Caritas Eparhial Oradea, unde o beneficiară a serviciului a fost sărbătorită cu prilejul zilei de naștere.

Sfârșitul lunii octombrie a venit odată cu aniversarea unei beneficiare a cantinei sociale din cadrul Centrului social „Maria Rosa”. Dacă înainte era surprinzător acest moment de sărbătoare, acum a devenit ceva tradițional, beneficiara, care a avut ziua de naștere, aducându-și nu numai lumânările festive, care îi redau vârsta numărată în ani, ci și în multe momente de deznădejde și singurătate. Personalul cantinei, alcătuit din oamneni buni și frumoși, i-a cântat sărbătoritei „La Mulți Ani!”, și i-a îndulcit ziua cu un desert savuros, pregătit de o doamnă care a adăugat în această prăjitură și multă emoție, empatie și sensibilitate. Mai mult, a asigurat și sucul pe care beneficiarii prezenți luni, 31 octombrie, la cantina socială, l-au primit cu bucurie la masa de prânz.

„Îmbucurător este faptul că aceste surprize dulci oferite beneficiarilor ne sunt oferite, în fiecare lună, de persoane care doresc să aducă un plus de bunătate pentru cei mai defavorizați din jurul nostru. Aceste persoane nu ne oferă doar desertul propriu-zis, ci și dovada că solidaritatea unește suflete, chiar dacă nu au contact direct cu beneficiarii cantinei sociale. Mulțumind, în numele beneficiarilor, pentru surpriza dulce, transmitem și faptul că cei care ne trec pragul pentru a servi masa de prânz azi nu s-au mai simțit singuri și au lăsat deoparte, pentru moment, grijile, neputințele și gândul de a se resemna abandonului, fiind prinși doar în agitația acestei zile devenită acum veselă, senină și caldă, asemenea celor petrecute, cândva, în sânul unei familii!”, spune Teodora Boda, asistent social specialist.