Sărbătorită în avans în creșele din Oradea - Ziua Națională a României
Au trecut trei luni de la „prima zi în creșă” pentru o mare parte dintre copiii din creșele orădene, iar bucuria și curiozitatea au înlocuit reținerea și lacrimile din primele zile.
Încet, încet, copiii au început, alături de profesioniștii din creșe, să descopere bogățiile toamnei prin diversitatea activităților educaționale menite să le stârnească curiozitatea și să încurajeze explorarea prin trăiri autentice, ceea ce ajută substanțial în procesul de asimilare a informațiilor, la vârsta timpurie.
Și, pentru că se apropie Ziua Națională a României, prichindeii din creșe au marcat această sărbătoare printr-o serie de activități. Portul tradițional, muzica, instrumentele, meșteșugurile, datinile și obiceiurile lăsate moștenire de predecesorii noștri au vibrat în toate creșele orădene în această perioadă. Micuții, sub coordonarea educatoarelor, au pregătit cu mult entuziasm pâinea tradițională delicioasă, au colorat drapelul național, au cântat și au dansat pe ritmuri românești.
„Copiii au nevoie să interacționeze, să cunoască, să capete noi experienţe, educatorii având un rol important în dezvoltarea lor. Tocmai pentru a veni în întâmpinarea copiilor, activităţile din creşe sunt concepute cu scopul de a maximiza independenţa și dezvoltarea copilului. Ce îi învățăm acum le va stimula de la cele mai fragede vârste plăcerea de a descoperi tradițiile, istoria și cultura noastră. Le felicit și le apreciez pe doamnele educatoare și infirmiere din creșele noastre, pentru dăruirea de care dau dovadă în munca cu micuții copilași. Mă bucur că părinții au încredere în serviciile oferite de noi și, deși traversăm perioade dificile, îi asigurăm pe părinți că în toate creșele noastre se respectă regulile de igienă și procedurile impuse de legislația în vigoare, siguranța și sănătatea copiilor fiind pe primul loc”, a transmis Anca Grama, directorul executiv al DAS Oradea.
În prezent, în municipiul de pe Crișul Repede funcționează 15 creșe aflate în administrarea autorităților publice locale, cu o capacitate de 680 de locuri. În toate cele 15 creșe sunt acoperite necesitățile specifice copilului de vârstă antepreșcolară, cum ar fi: dezvoltarea sferei cognitive, stimularea şi dezvoltarea comunicării, dezvoltarea psihomotricităţii și abilității manuale, formarea deprinderilor de interacțiune socială și dezvoltarea autonomiei personale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.