Școala Gimnazială Nr. 1 Sântandrei - Elevii învață în laboratoare digitale performante
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sântandrei din județul Bihor vor continua să învețe anul acesta, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete și echipamente IT, prin programul Digitaliada.
În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară.
„Fiind una dintre primele școli care a intrat în programul Digitaliada, momentul în care a trebuit să ne adaptăm orelor online nu ne-a luat prin surprindere. Am fost pregătiți, iar elevii erau deja familiarizați cu activitățile care se desfășoară în educația online, mai ales cu cele de predare și de testare. Am utilizat din plin toate aplicațiile instalate pe tabletă, care pe elevi i-au ajutat foarte mult, mai ales la geometrie, unde pot vizualiza cu ușurință figurile geometrice, fapt care a dus la o înțelegere mai bună a noțiunilor. Programul Digitaliada aduce plus valoare procesului instructiv-educativ din școala noastră”, transmite Ioana Aurelia Șerfezi, directoarea școlii gimnaziale Nr. 1 Sântandrei.
Peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.
În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.
Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.
Programul de educație digitală se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, resursele online disponibile pe digitaliada.ro și poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română. Fundația Orange a investit până acum, în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.