Sindicaliști de la cele mai importante societăți de transport local din țară s-au reunit recent la Timișoara pentru a-și susține un coleg concediat abuziv.

Sebastian Stănia, viceliderul Sindicatului Independent Armonia, a fost concediat de conducerea Societății de Transport Public Timișoara, pentru că ar fi adus prejudicii de imagine societății, prin dezvăluirile pe care le-a făcut.

Acesta a postat în rețele de socializare acuzații că starea tehnică a autobuzelor societății nu este corespunzătoare pentru a transporta pasageri, dar și alte nereguli care au loc în cadrul societății. Directorul Constantin Cocheci nu a negat acuzațiile aduse de Sebastian Stănia, dar l-a acuzat de pătarea imaginii firmei și l-a făcut vinovat de scăderea numărului de călători și a veniturilor societății, iar apoi l-a concediat.

Adrian Stoica, viceliderul sindicatului OTL Oradea, spune că, împreună cu colegii săi, s-a deplasat la Timișoara, pentru a-și susține colegul și pentru a atrage atenția asupra situației din societatea de trasport local timișoreană.

„Este iresponsabil să lași pe traseu un autobuz cu frâne defecte sau cu alte defecțiuni tehnice. Iar să dai afară un angajat pentru că a spus un adevăr, pe care nimeni nu îl neagă, este imoral. Călătorii oricum nu sunt orbi și văd cu ce autobuze circulă”, a declarat Adrian Stoica pentru oradeaindirect.ro.

Surpriza sindicaliștilor orădeni a fost că foarte puțini colegi din Timișoara au participat la protest. Iar aceștia au fost obligați de conducerea societății să intre în curte. Sindicaliștii orădeni știu însă că în Timișoara sunt foarte puțini șoferi în transportul în comun și că fac ore suplimentare inuman de multe. „Unul dintre colegii din Timișoara a avut 600 de ore suplimentare într-o lună. Practic a fost zilnic 23 de ore la dispoziția societății. Chiar dacă nu a fost la volan non stop, 23 de ore la dispoziția angajatorului sunt exagerat de multe”, a mai declarat Adrian Stoica.

Foto: tion.ro