Fundația Comunitară Oradea anunță lansarea apelului de înscriere proiecte sau cauze la Swimathon Oradea. Evenimentul caritabil ajunge anul acesta la ediția a XI-a și se va desfășura în data de 10 iunie la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

ONG-urile sau grupurile de inițiativă din județul Bihor își pot înscrie până în 19 aprilie cauzele/proiectele pe platforma: https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/creeaza

Swimathon Oradea este un eveniment caritabil de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate. Prin Swimathon Oradea, Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate pentru a face acest lucru.

„Din 2013, la Swimathon Oradea, se fac valuri de bine, pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajați din companii, antreprenori și chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială și dărnicia pentru cauze relevante și transformatoare pentru județul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenți la nevoile din jurul nostru și ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi. Anul acesta, așteptăm din nou cu interes să primim proiectele și cauzele ONG-urilor sau grupurilor de inițiativă din întreg județul Bihor până la data de 19 aprilie 2023”, spune Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Swimathon Oradea a ajuns până acum la zece ediții organizate. De-a lungul celor zece ediții ale evenimentului sportiv, Fundația Comunitară Oradea a strâns peste 1.338.000 lei pentru 160 de proiecte. Anul acesta, Swimathon Oradea va avea loc în data de 10 iunie, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Informații suplimentare despre Swimathon Oradea și despre mecanismul de desfășurare a evenimentului caritabil sunt disponibile pe site-ul: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon  și pe pagina de facebook a evenimentului.