Oradea va găzdui, în perioada 23-25 august 2019, cea de-a XV-a ediție a Turneului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria”, întreceri derulate sub deviza „100% baschet”.

Cu o tradiție îndelungată, TIBFR „Maria” este, la ora actuală, cel mai important eveniment de baschet adaptat din țara noastră, fiind, totodată, o nouă promovare a potențialului pe care România îl are în susținerea evenimentelor internaționale de sport adaptat.

Turneul internațional din acest an va aduna la start patru echipe: ASP Oradea (România), SGK Rolling Chocolate Heidelberg (Germania), Dunav Apatin (Serbia) și Mercator Ljubljana (Slovenia).

Meciurile din turneul de baschet în fotoliu rulant se vor disputa, sâmbată, 24 august, în sala de jocuri sportive a Universității din Oradea, iar TVR Cluj și TVR 3 va asigura transmisia în direct a unui meci de baschet pe care echipa gazdă, ASP Oradea, îl va disputa în cadrul TIBFR „Maria” 2019.

Baschetul în scaunul cu rotile este un sport adaptat, se practică după aceleaşi principii ca şi cel normal, şi în conformitate cu regulile de joc ale Federaţiei Internaţionale.

ASP Oradea este echipa de baschet în fotoliu rulant, promotoare a acestui sport și reprezentantă a baschetului în fotoliu rulant din România la competițiile internaționale. De asemenea, gruparea din vestul ţării este promotoare a raftingului pentru persoane cu dizabilități, fiind organizatoare a singurelor ture de rafting pentru persoane cu dizabilități din România.