Prima ediție de după pandemie a proiectului „Oradea donează o pâine” va avea loc joi, 29 februarie, între orele 15.00-17.00. Punctele de distribuire vor fi: Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza, Bisericuță (Nufărul).

 

 

„După o perioadă dificilă, suntem hotărâți, din nou, să continuăm eforturile de a sprijini comunitatea și de a oferi un ajutor esențial celor aflați în nevoie. Numai împreună putem crea un lanț de solidaritate și empatie în comunitatea orădeană!”, anunță organizatorii evenimentului.

Proiectul „Oradea donează o pâine” se rezumă la două categorii de oameni: cei care, din puținul lor, doresc să ofere o pâine, ducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei care, având o necesitate, se opresc să ia o pâine din cutia amplasată în punctele respective. Grupul de inițiativă este format exclusiv din oameni simpli, uniți doar cu intenția de a ajuta.

„Suntem o mișcare a câtorva cetățeni din Oradea, persoane fizice. Scopul nostru este acela de a oferi minimul existențial, o pâine, în mod gratuit, unei persoane care, în momentul respectiv, are nevoie de ea. Persoanele care pot beneficia nu aparțin anumitor pături sociale, etnii, religie, vârstă etc. Nu suntem un ONG, nu aparținem nici unui cult religios sau coloratură politică, nu suntem sponsorizați de nimeni”, menționează inițiatorii proiectului.

Organizatorii evenimentului și-au propus ca acest proiect să continue și să aibă o ritmicitate lunară, pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni, familii, copii, azile de bătrâni, centre de copii, oameni cu nevoi speciale etc. În acest sens, populația orădeană este invitată să ofere, în măsura posibilității, acest minim existențial, o pâine, celor aflați cu adevărat în nevoie.

„Toți cei care doresc se pot implica și ca voluntari. Cu cât suntem mai mulți, cu atât e mai bine, implicarea contează! Orice ajutor, indiferent care ar fi el, este binevenit!”, mai transmit organizatorii.

Informații suplimentare se pot afla la adresa de e-mail oradeadoneazaopaine@yahoo.com, pe pagina de facebook https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/, precum și la numărul de telefon 0733-633.508.