Un nou proiect APS Aqua Crisius - „Pentru natură în Țara Crișurilor”
Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a câștigat un nou proiect, intitulat „Pentru natură în Țara Crișurilor”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Proiectul are o valoare totală de 27.485,00 lei, din care contribuția APS Aqua Crisius reprezintă 7.509 lei.
„Ceea ce dorim noi să facem prin acest proiect este să continuăm activitățile de educație și de conștientizare, pe care noi le considerăm ca fiind baza activității de conservare a naturii, mai ales pe termen lung. Anul acesta, vom implica în proiectul nostru 11 școli din județ”, a anunțat Andrei Togor, managerul de proiect, marți, 24 aprilie, într-o conferință de presă.
Potrivit acestuia, principalele obiective ale proiectului sunt următoarele: implicarea a cel puțin 22 de reprezentanți din 11 școli și a peste 132 de elevi în realizarea ediției a V-a a Zilei Liliacului Carpatin; informarea vizitatorilor în cinci dintre siturile aflate în custodia Aqua Crisius cu privire la ariile protejate, prin amplasarea a cinci panouri informative în cele mai intens circulate puncte din arii și reamplasarea unui panou distrus în situl Valea Iadului; conştientizarea a minim 900 de tineri din localitățile Bulz, Curățele, Aușeu, Cheresig, Diosig, Avram Iancu, Șoimi, Sînmartin, Vadu Crișului, Sântandrei și Aleșd asupra necesităţii protejării speciilor şi habitatelor din ariile naturale protejate administrate de APS Aqua Crisius şi a creşterii gradului de acceptare a siturilor respective; organizarea unei ture educative pe apă - „Inventarierea arborilor seculari din Lunca Crișului Negru”.
„Punctul cel mai de interes pentru proiectul nostru este Tabăra Junior Ranger, care reprezintă deja o tradiție pentru asociația noastră. De asemenea, un aspect inedit și nou, inclus în proiect, este o excursie tematică pe apă pentru echipa câștigătoare a Taberei Junior Ranger, dar și pentru copiii care nu se mai încadrează în limita de vârstă pentru a participa la tabără”, a menționat Andrei Togor.
„Ceea ce vom îmbunătăți în rândul participanților din tabără este zona de campare, unde terenul este în scări. Anul acesta, ne-am propus să-l nivelăm. De asemenea, va fi realizată o toaletă nouă, iluminată solar, pentru a îmbunătăți experiența tinerilor care vin în tabere. Noi le vom oferi, și anul acesta, tricouri și șepci inscripționate, dar le vom asigura și niște rucsăcele. Vom avea, totodată, Caietul de activități specifice taberei și sperăm că vom reuși să achiziționăm și pașaportul pentru copii în arii naturale protejate”, a mai spus, printre altele, managerul de proiect.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.