Voluntarii de la Anima Verde, în Africa - Alături de copiii din Uganda
Asociaţia Anima Verde, prin voluntarii săi, ajunge un exemplu de implicare civică, socială şi ecologică, dincolo de graniţele ţării noastre. Înainte de venirea sărbătorilor Pascale, voluntare ale asociaţiei au ajuns în Uganda, pentru a se implica în viaţa copiilor de acolo.
„Cea mai mare provocare pentru un om este să facă lucruri la care doar a visat, cea mai mare provocare pentru un voluntar este să ajute acolo unde este o nevoie imensă și puţini curajoşi. Colega noastră a ales să se implice în viaţa unor copii minunaţi într-un loc deosebit alături de câţiva voluntari şi să ne arate frânturi din viaţa lor”. Aşa începe jurnalul online al călătoriei în Africa. Cu fotografii care transmit mai mult decât orice cuvinte, jurnalul, care se regăseşte pe pagina de facebook a asociaţiei, prezintă fragmente din activităţile desfăşurate. De la sala de clasă şi activităţile organizate pentru 25 de copii care trăiesc la limita sărăciei, la prepararea unor bucate tradiţionale de Paşte, sau acţiuni de ecologizare pe care copiii au fost de acord să le întreprindă alături de voluntari. Astfel, copiii s-au bucurat să lucreze la şcoală cu hârtie de scris şi carioci, obiecte pe care aceştia nu sunt obişnuiţi să le folosească, iar de Paşte, peste 250 de copii au beneficiat de o masă specială, formată din orez, matoke (banane fierte, carne de vită) cartofi, salată de varză și un ou vopsit.
Săptămâna trecută, Anima Verde a bifat şi prima acţiune de ecologizare pe alt continent.
Acţiunea a avut loc în localitatea Kiboga unde copiii însoţiţi de voluntarii Ana Magda, Anca Mureşan, Adriana Popa şi Nita Ciochina au început lupta cu gunoaiele.
„Plini de entuziasm, copiii au fost foarte activi, motivaţi fiind şi de premiile oferite cu drag de către organizatori pentru cei mai harnici: premiul întâi un ceas şi două premii rucsaci cu rechizite”, se arată în poveste. La final toţi copiii au primit recompense dulci.
O altă activitate deosebită a fost vizita la un orfelinat unde copiii au putut să coloreze pentru prima dată în viaţa lor. Apoi, voluntarele au aflat cum se improvizează un salon de manichiură, o activitate atât de firească în Europa, şi atât de rară pentru adolescentele din Uganda. Povestea voluntarelor din Oradea în Africa continuă, şi poate fi urmărită pe pagina Asociaţiei Anima Verde.
umbla vorba ca oamenii de afaceri aduna cate 7500 euro ca sa construiasca cate o fantana in diferite zone din Africa. fetele astea 3 cate fantani au construit? despre asta ar fi important sa discutam legat de Africa - fantana inseamna apa, deci supravietuire.