Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului a fost marcată ieri, la Oradea, de către Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Bonitas”, în parteneriat cu Asociaţia Love Bihor, care au organizat o serie de activități interesante.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dreptului Copilului, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Bonitas”, în parteneriat cu Asociaţia Love Bihor, a organizat o serie de activităţi, prin care s-a urmărit conştientizarea copiilor cu privire la drepturile lor. Astfel, în cadrul evenimentului, copiii au participat la expoziţia foto voice „Lumea prin ochii mei”, care cuprinde 15 fotografii cu texte realizate de către elevii şcolii şi care surprind momente din viaţa de zi cu zi a copiilor. Expoziţia foto face parte din proiectul „Punte spre integrare” al Asociaţiei Love Bihor, cu finanţare de la Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor, şi are ca scop creşterea vizibilităţii copiilor cu dizabilități. Realizarea expoziţiei a fost coordonată de Andrea Olah, directoarea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Bonitas”, şi de prof. Renata Vegh.

După vizitarea expoziţiei, copiii au avut parte de exemplificarea unui drept, și anume dreptul la recreere. În acest sens, a fost invitat artistul Papp Attila, de la formaţia Libavonat, care a susținut un concert live pentru copii.

În încheiere, pentru a sublinia și mai mult importanţa respectării drepturilor copiilor, au fost lansate în aer baloane cu mesaje cuprinzând drepturile fundamentale ale copiilor. Și pentru că tortul este nelipsit de la orice sărbătoare, copiii au avut parte la finalul evenimentului de o surpriză dulce.