După 20 de ani în care echipa de polo CSM Oradea nu a terminat Superliga Naţională mai jos de locul al doilea a sosit şi momentul în care bihorenii au prins doar treapta a treia a podiumului. Această contraperformanţă pentru roş-albaştri a condus către decizia ca antrenorul principal Ciprian Cîmpianu să fie înlocuit cu muntenegreanul Petar Kovacevic.

„Rezultatele nu au fost cele aşteptate câtă vreme condiţiile oferite au fost foarte bune. Apreciez munca antrenorului Ciprian Cîmpianu şi sunt convins că a dat tot ceea ce are mai bun dar din păcate rezultatele nu au fost cele dorite şi a sosit momentul să ne despărţim” a spus Şerban Sere, conducătorul CSM Oradea.

Locul 3 în Superligă – „un dezastru”

Pentru a stabili viitorul antrenor al echipei, conducerea administrativă a CSM Oradea a purtat discuţii cu 5 tehnicieni. În urma negocierilor purtate s-a decis ca în viitorul sezon competiţional roş-albaştrii să fie pregătiţi de către muntenegreanul Petar Kovacevic. „Am pornit la drum cu aceleaşi obiective pe care le avem de 50 de ani încoace, adică adjudecarea cupei şi câştigarea campionatului. Clasarea pe locul 3 în Superligă este un dezastru. Am început cu ratarea din finala Cupei. În Liga Campionilor am avut un parcurs foarte scurt după care a urmat un regres în LEN EuroCup. Au urmat 3 luni fără meciuri oficiale în care am căutat echipe cu care să jucăm. Pe această cale îi mulţummesc şi eu lui Ciprian Cîmpianu şi mi-aş dori să accepte funcţia de antrenor secund. Am discutat cu 5 antrenori iar alegerea noastră este Petar Kovacevic, un muntenegrean de 47 de ani care a mai antrenat echipe precum Spandau Berlin, CN Marseille, Galatasaray Istanbul sau EN Tourcoing Lille. Echipa s-a despărţit de portarul Filipovic şi de Vlad Dragomirescu. La capitolul sosiri vorbim despre orădeanul Richard Orsos, un centru de 18 ani cu junioratul făcut în Ungaria, şi rusul Ivan Gusarov (inter stânga de 26 ani) care, în cariera sa, a jucat la Steaua Roşie Belgrad, în Ungaria şi în Grecia. Petar Velkic va rămâne la echipă în timp ce situaţia lui Filip Gardsevic va fi decisă de către noul antrenor. Sper totodată ca 1-2 juniori din pepiniera proprie să fie promovaţi la echipa mare. Kovacevic este un antrenor serios care va avea ca sarcină suplimentară urmărirea sectorului juvenil orădean. Obiectivul rămâne cupa şi campionatul precum şi participarea în Liga Campionilor”, a afirmat Petre Gepian, managerul secţiei de polo.